KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

LIMK metinė konferencija
2018-11-15
    Kaip sudominti šiuolaikinį jaunimą? Kokia Lietuvos ugdymo įstaigų ateitis? Kas yra geras švietimo lyderis? Kiek dar reikšminga etninė kultūra ir neformalus švietimas? Šiuos ir kitus aktualius mokykloms klausimus nagrinėjo gausus būrys švietimo įstaigų darbuotojų lapkričio 15-16 dienomis sugužėjusių į Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vykusią Lietuvos iniciatyvių mokyklų klubo konferenciją  „Lyderystė“.
    Lietuvos iniciatyvių mokyklų klubo nariai renkasi kasmet siekdami keistis patirtimi ar siūlyti naujas švietimo idėjas. Klubo veikloje taip pat numatytas ir bendradarbiavimas su užsienio organizacijomis bei projektų, orientuotų į ateitį, įgyvendinimas.
    Šiųmetis plenarinis posėdis sudomino nauja metodika, vadinama Forumo teatru, kurią susirinkusiems pristatė interaktyvių dramos metodų ekspertė, moderatorė Raimonda Agnė Medeišienė ir profesionalūs aktoriai Mantas Cegelskas, Valentinas Krulikovskis ir Irena Jankutė. Šio metodo tikslas – mokytis, diskutuoti ir išreikšti savo poziciją; čia kiekvienas žiūrovas gali tapti aktoriumi bei režisieriumi. Todėl oro uoste, o tiksliau gimnazijos scenoje, susitiko simboliniai švietimo sistemos atstovai: entuziastingas būsimas mokyklos vadovas teoretikas, netradicinė mokytoja iš Liuksemburgo ir emigrantas trijų vaikų tėvas. Jiems retkarčiais vis prireikdavo žiūrovų pagalbos, sprendžiant LIMK šiemet iškeltą klausimą: kas yra geras švietimo lyderis? Remdamiesi 7 žmonių asmenine bei profesine patirtimi, aktoriai meistriškai improvizavo ir įtraukė visą auditoriją į diskusiją ir problemos sprendimo paiešką.
    Vėliau Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Lilija Liutvinienė supažindino švietimo įstaigų vadovus su Lietuvoje įgyvendinamu projektu „Lyderių laikas“, kurio pirmajame etape dalyvauja ir Šakių rajono mokyklos.  Jo pagrindinis siekis – inicijuoti mokytojus veikti ir skatinti jų lyderystę. Lektorė aptarė Švietimo lyderystės studijas ISM Vadybos ir ekonomikos universitete bei nagrinėjo šiuolaikinio vadovo vaidmenį.
    Antrojoje konferencijos dalyje švietimo specialistai rinkosi jiems aktualias temas, ir darbas grupėse vyko jau skirtingose rajono mokyklose. Sintautų pagrindinėje mokykloje buvo diskutuojama apie etninės kultūros ugdymą, Šakių „Varpo“ mokykloje – išskirtinio mokinių pasiekimų asmeniškumo ir neformaliojo švietimo mokykloje dermę, Gelgaudiškyje gilintasi į inovatyvaus kompleksinės ir metodinės pagalbos teikimo centro veiklą, Plokščių mokykloje-daugiafunkciame centre – apie šio švietimo įstaigos tipo ypatumus, o mūsų gimnazijoje – apie nuobodulį pamokose. Tikimės, patirties sklaida ir diskusijos įkvėpė pedagogus gerinti ugdymo proceso kokybę.
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas