KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Antrokų susitikimas su verslininkais
2019-02-12
    Vasario 12 dieną ekonomikos mokytoja D. Palukaitienė Šakių „Žiburio“ gimnazijos antrokus nudžiugino pakviesdama į susitikimą su 4 klestinčiais verslininkais.
    Pirmasis pokalbis vyko su vienu sėkmingiausių Šakių rajono verslininkų – Arūnu Tarnausku, UAB „Gulbelė“, kavinės „Kiba" bei cukrainės „Laimė“ vadovu, restorano „Kuchmistrai“ įkūrėju. Direktorius pasakojo, kaip kilo mintis kurti tokią įmonę, su kokias iššūkiais susidūrė per ketvirtį amžiaus jos gyvavimo bei pristatė Šakių rajono verslo galimybes.
    Susitikimo su Vaidu Morkevičiumi, UAB „Bakūžė“ vadovu, metu mokiniai susipažino su dar vieno verslininko gyvenimu ir patirtimi. Moksleiviai sužinojo apie pirmuosius jo karjeros žingsnius. „Viskas prasideda mažuose garažuose ir praėjus tam tikram laiko tarpui – plečiasi“, – teigė V. Morkevičius. Jo teigimu, net ir tokios rinkos gigantės kaip „Apple“ pradžia buvo panaši. Taip pat mokiniai išgirdo apie didžiausius sunkumus būnant verslininku – tai rizika ir balansavimas tarp to, ką nori padaryti ir ką gali. Susitikime vyko diskusija apie kasmetines permainas versle, patirtus lūžio taškus, kuomet norėjosi ir reikėjo kažką keisti, išnaudotas galimybes bei ateities tikslus. Verslininkas taip pat nebijojo teigti, jog nepaisant sunkių akimirkų, nesėkmių gyvenime, žinodami savo kelią, verslininkai vėl atsistoja ant kojų. Gimnazistams patiko ir mintis, kad versle dažnai nežinai, ko nežinai. Tik pradėjęs verslą ar nusprendęs plėstis supranti, kokie iššūkiai tavęs laukia.
    Trečiame susitikime UAB „Lauksva“ savininkė L. Valaitienė mokiniams trumpai papasakojo apie šeimyninio baldų verslo pradžią, bet daugiausia apie šiandieną. Vadovai ypač didžiuojasi tuo, kad įmonė jau sudarė pirmąją sutartį su užsienio partneriu, kuris baldus Skandinavijoje pardavinėja su „Lauksvos“ prekės ženklu. Smagu buvo išgirsti, kad tokia nedidelė regioninė firma jau yra kūrusi baldus Jamie Oliver‘io restoranui Roterdame ir prabangiam viešbučiui Kanuose. Moteris akcentavo, kad labai svarbu žinoti, ko sieki, turėti tikslą, bet taip pat labai svarbu ne tik norėti, bet ir daryti. Jos teigimu, rezultatus duoda ne tik kūrybiškumas ir geros idėjos, bet ir įdirbis.
    Verslininkų pasakojimai išties padėjo mokiniams daugiau sužinoti apie tikrąją šios profesijos pusę, suteikė mokiniams progą atvirai diskutuoti, sužinoti apie šių žmonių profesinę patirtį.
Gedvilė Januškevičiūtė, 2c klasė ir Paulina Rudzevičiūtė, 2a klasė
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas