KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Edukacinė kelionė į Estiją ir Suomiją
2018-12-10

   Lietuvos gimnazijų asociacija gruodžio 4-7 dienomis savo nariams organizavo išskirtinę specializuoto šviečiamojo seminaro kelionę į Estijos ir Suomijos valstybes. Daugiau nei 40 Lietuvos mokytojų - tarp jų ir mūsų gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė - turėjo galimybę iš arti susipažinti su šių šalių švietimo sistema.

    Edukacinės kelionės metu domėtasi, kaip planuojamas ir įgyvendinamas ugdymo turinys skirtingų gebėjimų mokiniams, kaip mokiniai vertinami, kaip pritaikomos individualios ugdymo aplinkos. Dalintasi įžvalgomis, kaip fiksuoti moksleivių pažangą, pasiekimus, kaip pastebėti individualius mokinio poreikius.

    Estijoje švietimas - prioritetinė valstybės sritis. Ypatingas dėmesys skiriamas mokyklų renovacijai ir modernizavimui, mokymo priemonių įsigijimui, patogios ir jaukios atmosferos mokykloje sukūrimui. Estijos Tartu miesto tarptautinėje privačioje mokykloje, teikiančioje pagrindinį išsilavinimą, pamokos vyksta tik anglų kalba. Talino „Kuristiku“ gimnazijoje mokytojams iš Lietuvos vyko paskaita – švietimo sistemos pristatymas. Ši gimnazija pasižymi dėmesiu sportui, į sportinę veiklą stengiamasi įtraukti kuo daugiau bendruomenės narių. Aktyvūs mokytojai ugdymo procese naudoja daug IT priemonių ir siekia nuolatinio tobulėjimo.

    Puikų įspūdį visiems paliko Suomijos Turku mieste esanti universitetinė mokykla. Pedagogai lankėsi pamokose, susipažino su mokyklos darbu. Visus sužavėjo Turun gimnazijos išpuoselėtos erdvės, technologinio ugdymo bazė bei puikios ugdymo sąlygos. Ši mokymo įstaiga - išskirtinė, nes joje ruošiami būsimi mokytojai. Gimnazijoje dirba 130 mokytojų profesionalų, o patirties nuolat semiasi apie 250 praktikantų – būsimų mokytojų. Virš 900 gimnazijos mokinių mokosi kompiuterizuotose darbo vietose, dirba tik su virtualioje erdvėje esančia mokymo medžiaga, lankosi moderniose edukacinėse erdvėse ir poilsio zonose.

    Asociacijos nariai lankėsi Estijoje Tartu mieste įsikūrusiame AHHA mokslo centre ir Suomijos Helsinkio mieste esančiame HEUREKA mokslo centre. Tai – išskirtinės vietos, kuriose populiarinami gamtos ir tikslieji mokslai, analizuojami fizikiniai procesai, ten galima domėtis robotais ar tiesiog turiningai praleisti savo laiką.   Apsilankymas moderniuose mokslo centruose dar labiau sustiprino pedagogų suvokimą, kad abiejose valstybėse švietimo svarba nediskutuotina - šiai sričiai skiriamas ypatingas dėmesys.

NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas