KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Pirmokų krikštynos
2018-10-25
    Šių mokslo metų pradžia antrokams buvo ypatingai užimta. Jau nuo pirmųjų mokslo metų dienų mokiniai galvojo, kaip išradingai ir originaliai pakrikštyti bei pasveikinti pirmokus. Buvo nelengva diskutuoti, siūlyti idėjas, kurti naujas užduotis mūsų jauniesiems gimnazistams, kol atradome pačią tinkamiausią, visiems labai gerai žinomą ir kupiną mistikos temą – J. K. Rowling romanų seriją apie Harį Poterį.
    Spalio 25 dienos renginys prasidėjo keletu nesudėtingų užduočių pirmokams norint įsitikinti, ar jie sugebės įveikti visas negandas ir kliūtis pakeliui į mokyklą. Nekrikštai turėjo pademonstruoti jojimo ant šluotos įgūdžius, kopti aukštyn į kalnus, t.y. gimnazijos laiptais, ir leistis žemyn keturiomis bei draugiškai brautis per tankmę.
    Tik tuomet visiems atsivėrė Žogvartso mokyklos vartai, ir būsimuosius mokinius šūksniais pasitiko senbuviai. Nuostabi scenografija bei dekoracijos leido pajusti magijos ir mistikos mokyklos dvasią. O ką jau kalbėti apie judančius paveikslus ir siaubą keliančius vaiduoklius, gąsdinančius mūsų jaunuosius Žogvartso moksleivius! Antrokai trumpu spektakliu supažindino visus su mokykla, kurioje mokėsi ir pats pagrindinis veikėjas – Haris Poteris. Jie šoko, dainavo, pasakojo mokyklos istoriją bei pagrindinių veikėjų nuotykius.
    Po antrokų pasirodymo atėjo laikas pirmokų prisistatymams. Mokiniai iš anksto buvo gavę užduotis sukurti savo klasės vėliavas bei pristatyti savo žemyną, iš kurio jie atvyko mokytis į Žogvartsą, jo kultūros bruožus ir papročius. 1d klasė pademonstravo Pietų Amerikos karnavalo ir gamtos grožį, 1c – Japonijos švietimo sistemos ypatumus, 1b – Afrikos genčių įvairovę, o 1a nustebino lankstumu ir sarių puošnumu. Žinoma, koks renginys be profesorių? Gimnazijos mokytojai vertino pirmokų namų darbus ir pirmą kartą net ir jie turėjo aprangos kodą. Komisijoje diskutavo net 9 mokytojai, persirengę filmo personažais.
    Puikiai įveikus antrokų iššūkius, pirmokų laukė dar keli išbandymai. Kaip ir kiekvienais metais vadinamieji „fuksai“ privalėjo atlikti keletą užduočių, kurios reikalavo ne tik drąsos, išminties, bet ir fizinio pasiruošimo. Puikiai su tuo susidoroję, jie davė priesaikas, ragauvo su meile gamintos „skaniosios“ antrokų košės ir buvo paženklinti oficialiu ženklu.
     Šios krikštynos išliks ne tik pirmokų, bet ir antrokų atmintyje. Toks renginys padėjo ne tik atsiskleisti talentams, pasireikšti kūrybai, bet ir suartino gimnazistus.
Gedvilė Januškevičiūtė, 2c klasė ir Rasa Grinevičiūtė, 2a klasė
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas