KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Mūsų gimnazistai Marijampolės regiono mokinių mokomųjų bendrovių mugėje
2018-04-16
   Balandžio 13-14 d. Marijampolėje šurmuliavo trečioji Marijampolės regiono mokinių mokomųjų bendrovių mugė. Pirmoji diena buvo skirta prekybai ir atsakymams į daugybės vertinimo komisijos narių klausimus. Šakių „Žiburio“ gimnazijos garbę gynė dvi trečiokų mokinių bendrovės: „Vaškuolė“, savo rankomis gaminusi natūralaus vaško žvakes, kuriomis geriausiai jiems sekėsi prekiauti pačioje pirmoje mugėje praeitą rudenį Smalininkuose. Antroji gimnazistų bendrovė pirkėjams siūlė rinkoje dar pakankamai naują produktą - žemėlapius, kuriuose kiekvienas keliautojas gali nusitrinti aplankytas šalis, taip užfiksuodamas savo kelionių maršrutus. Nors nominacijų nelaimėjo, žiburiečiai visi kaip vienas tvirtino, kad dalyvavimas buvo labai naudingas. Pirmosios dienos popietę  dalyviai susipažino su Lietuvos kultūros sostine - Marijampole, vakare dalyvavo protų mūšyje, bendravo su kitais jaunaisiais „verslininkais“ ir grįžo kupini įspūdžių.  Antrąją dieną  išklausę motyvuojančius ir įkvepiančius konferencijos pranešimus visi sutarė, kad tokie renginiai skatina veikti.
   Ypač vertingi buvo pokalbiai su  eruditais vertinimo komisijos nariais, patyrusiais verslininkais ir įvairių sričių specialistais.  Vienas mugės dalyvių Edvinas Milkeris savo įspūdžiuose mugės organizatoriams sako: „Verslo mugė - vienas įdomiausių renginių, kuriuose esu dalyvavęs. Į šią mugę susirinko begalė protingų, sėkmingų ir taip pat labai komunikabilių žmonių, kurie nepriklausomai nuo tavo amžiaus bendravo su tavimi ne tik verslo klausimais, tačiau ir apie kasdieninius dalykus. Niekas nepradeda verslo jau viską turėdami, todėl tokio pobūdžio mugė, mano nuomone, yra labai naudinga jaunimui, iš kurios jie gauna daug informacijos bei patarimų. Mugė motyvavo kažko siekti ir tikiuosi, kad visus patarimus pavyks pritaikyti savo ateities darbuose bei idėjose.“
   Mugėje pirmąją dieną lankęsis žurnalistas Andrius Grygelaitis pastebėjo ir mus, šakiečius. Portale 15min.lt jis rašo:  „Buvo ir tokių, kaip Šakių „Žiburio“ gimnazijos „Travel and scratch“ įmonė, siūlanti nusipirkti nutrinamą žemėlapį. Anot Elvino Choko, šis žemėlapis labai populiarus tarp keliones mėgstančių asmenų. Aplankę vieną ar kitą šalį žmonės šiame žemėlapyje paprasčiausiai nutrina jos kontūrus ir ji pakeičia spalvą. Taip galima vizualiai matyti, kurios šalys jau aplankytos. ) Dalis MMB mugėje prisistačiusių startuolių turėjo socialinę paskirtį. Pavyzdžiui, žvakes iš natūralaus vaško gaminantis Šakių „Žiburio“ gimnazijos verslininkų kolektyvas „Vaškuolė“ savo veiklą pradėjo, norėdamas surinkti kuo daugiau pinigų, kuriais galėtų paremti Šakių vaikų dienos centrą.“  Beje, mūsų gimnazistai buvo ne vieninteliai šakiečiai mugėje. Tadas Bybartas, MB „Šlepetija“ direktorius jau antrus metus mugėje steigia savo prizą. Šiemet jis savo šlepetėmis su Vyčiu apdovanojo tautiškiausią mokinių bendrovę iš Kauno. Taip pat antrą kartą tarp rėmėjų Šakių JKSC, jie padovanojo apsilankymo sporto centro baseine kuponus geriausiai Marijampolės regiono mokinių bendrovei iš Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos.  

Daiva Palukaitienė
 

 
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas