KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Žiburiečiai KTK „Rinkis kelią, ne takelį 2018“ renginyje ir MEKA konkurso finale
2018-04-23
    Kauno technikos kolegija kartu su VGTU ir AB „Kauno tiltai“ organizavo puikiai pavykusį edukacinį pramoginį renginį „Rinkis kelią, ne takelį 2018“, skirtą moksleiviams susipažinti su perspektyvia kelių inžinerijos specialybe. Iš 8 dalyvavusių komandų net trys atstovavo Šakių rajonui: žiburiečiai, lukšiečiai ir griškabūdiečiai. Komandos pristatė savo namų darbą- savo vietovėje esantį kelių inžinerijos statinį. „Žiburio“ antrokų komanda, pradėjusi savo „kelionę laiku per Šakių rajoną“, sužavėjo organizatorius Vinco Kudirkos „Lietuvos tilto atsiminimais“, o užbaigė pakviesdami jau šią vasarą iš Gelgaudiškio į Vytėnus plaukti keltu. Šauniai šakiečiams sekėsi ir orientacinėse varžybose po Kauną, ir protmūšyje kelių ir tiltų tema. Gausiai apdovanoti  rėmėjų prizais pirmąją vietą užėmė „Žiburio“ gimnazistai, ko gero, nekantriai laukė ketvirtokų komandos, kuri dalyvavo KTU vykusiame MEKA konkurso finale.  Šiems gi konkursas prasidėjo jau prieš du mėnesius, nes teko įveikti didžiulę atranką. Sukūrę prisistatymo video,  sėkmingai išsprendę ekonomines - matematines užduotis, iš 28  tą etapą pasiekusių komandų jie buvo atrinkti tarp 8 geriausiųjų. Burtai lėmė, kad žiburiečiams teko analizuoti stiprų Lietuvos rinkos žaidėją - Topo grupę. Didžiulį įspūdį komandai paliko susitikimas su bendrovės marketingo specialistais įmonės ofise Kaune, stipriai į kliento poreikius orientuoto prekybinio proceso  stebėjimas vienoje didžiausių Topo centro  parduotuvių. Finalas KTU mokslo ir technologijų slėnyje, kur komanda pristatė savo analizuotą Topo grupę, atsakė į komisijos klausimus ir nekantriai stebėjo kitų komandų darbą, buvo itin sėkmingas. Susumavus visų etapų rezultatus žiburiečių komanda paskelbta nugalėtoja ir apdovanota Swedbank 500 eurų čekiu bei papildomu jų konkurse pristatytos Topo grupės prizu- 200 eurų dovanų kuponu. 
   „Renginys KTK buvo tikrai puikus. Kaip dažnai buvome iš pradžių buvome skeptiškai nusiteikę, bet šilta atmosfera ir priėmimas, dovanos, draugiški kolegijos darbuotojai bei studentai  pakeitė mūsų nuomonę. Renginyje buvo susirinkę mokinių iš įvairiausių Lietuvos kampelių.  Tikrai norime, kad kitais metais vėl atsirastų galimybė sudalyvauti šiame puikiame renginyje, kuriame  sužinojome daug naudingos bei praktiškos informacijos apie Lietuvą ir jos kelių susisiekimo infostruktūrą. Buvome apdovanoti nuostabiais prizais bei skaniai pavaišinti.“
 
 
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas