KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Įspūdžiai grįžus iš Slovėnijos
2022-11-09
    Erasmus+ projekto dėka dalis 2b klasės gimnazistų viešėjo Slovėnijoje. Aleksas, Erikas, Faustas, Austėja, Gustė, Vika, Beatričė ir Rugilė grįžę mielai pasakojo apie kelionę, dalinosi įspūdžiais, džiaugėsi įgyta patirtimi.
    Spalio 17-25 dienomis Slovėnijoje, Rakičan miestelyje, vyko tarptautinis Erasmus+ : Youth in action projektas "Take a step against discrimination". Jame dalyvavo jaunimas iš Slovėnijos, Rumunijos, Lenkijos, Vengrijos ir Lietuvos. Dalyvių gyvenamoji vieta buvo Rakičan miestelio dvaras, kuriame ne tik gyvenome, bet ir vyko didžioji dalis veiklų. Kiekvieną dieną vyko komandiniai užsiėmimai, dirbome grupėse projekto temomis, atlikome praktines užduotis dalyvių susipažinimui, susibendravimui, tobulinome viešojo kalbėjimo bei anglų kalbos įgūdžius. Pagrindinis užsiėmimas buvo plakatų kūrimas grupėse apie skirtingas diskriminacijos rūšis, kaip jų išvengti ir kokiomis priemonėmis kovoti prieš diskriminaciją. Kiekvienas vakaras buvo paskirtas kažkuriai projekte dalyvaujančiai šaliai pristatyti savo kultūrą, tradicijas, patiekalus, įžymybes ir pan. Dažniausiai šalių prisistatymai prasidėdavo kokiu nors judriu žaidimu ar šokiu. Taip pat keletą dienų praleidome greta esančiame didesniame mieste - Murska Sobota, kur prisidėjome prie Jaunimo centro įrengimo, aplankėme Slovėnijos romų radijo stotį bei kitas svarbias miesto kultūrines vietas. Netoliese buvo Murska ežeras, prie kurio įsikūręs EXPANO paviljonas. Vaikščiodami palei ežerą rinkome šiukšles, taip prisidėjome prie aplinkos švarinimo ir tvarkymo. Vėliau aplankėme minėtąjį paviljoną.
    Grįžome su daugybe naujų įspūdžių, patirčių bei žinių.
Aleksas Marcelionis, 2b kl.
 
"Kelionėje man labiausiai patiko kitokia aplinka, bendravimas su kitos šalies bei skirtingos kultūros žmonėmis. Taip pat buvo įdomu sužinoti kitose šalyse gyvenančių žmonių nuomonę apie kitų pažiūrų, kitos rasės ar tikėjimo žmones. Be to, buvo keista negirdėti aplink mūsų gimtos kalbos, tačiau greit prie to pripratau. Tai buvo mano pirmas kartas dalyvaujant tokiame projekte užsienyje toli nuo Lietuvos, tad tai man išskirtinė patirtis."

"Man kelionė labai patiko, buvo smagu aplankyti kitą šalį ir pamatyti, kaip gyvena slovėnai. Pagerinau savo anglų kalbos įgūdžius, sužinojau apie kitas šalis, ar jose kyla daug problemų dėl diskriminacijos. Susibendravau su visais Erasmus dalyviais, visi jie labai draugiški, tad man tai labai patiko. Rekomenduočiau ir kitiems, nes pabandyti verta ir naudinga. Tikrai važiuočiau dar kartą, jei tik pasitaikytų tokia galimybė."

"Kelionė buvo naudinga visomis prasmėmis! Išmokau ir patyriau visko tikrai daug, manau, svarbiausia man buvo išeiti iš savo komforto zonos ir paaugti, ką tikrai ir padariau, bandant atvirai bendrauti, kalbėti viešai, lyderiauti ir inicijuoti idėjas. Viskas padarė didelį įspūdį ir būtų sunku išskirti vieną įvykį. Rekomenduočiau visiems išbandyti save tokiuose ar panašiuose projektuose, ypač tiems, kurie to bijo!"

"Ši kelionė buvo pilna įspūdžių ir nuotykių. Labiausiai patiko draugiškas kolektyvas ir susipažinimas su nauja vietove. Įgavau drąsos kalbėti viešai, argumentuotai išsakyti savo nuomonę. Buvo smagu susipažinti su naujais žmonėmis. Įdomiausia buvo laisvas laikas, plakatų darymas ir jų pristatymas, taip pat ir senelių namų aplankymas, kai galėjom jiems padaryti apyrankes ir nuspalvinti moliūgus. Labiausiai įsiminiau skanų maistą! Tai buvo puiki proga pakeliauti, pamatyti kitą šalį, pabendrauti su įvairiais žmonėmis."

"Kelionėje man labiausiai patiko žmonių nuoširdumas ir drąsa kovoti už kiekvieno asmens nuomonę, veltis ir į painias, ginčus sukeliančias, diskusijas. Kiek nustebau, nes buvo galima matyti visų dalyvių užsidegusias akis kimbant į grupėse mums paskirtus darbus - įprastai klasėje netenka to matyti. Po kelionės susimąsčiau, kad tai buvo svarbus įvykis mano gyvenime, kadangi per savaitę išmokau tokių dalykų, kurių įprastai Lietuvoje išmokti taip greitai nebūtų pavykę, pavyzdžiui, platesnis žinių akiratis apie kitas kultūras, nauji žodžiai skambantys galvoje, sustiprėję anglų kalbos įgūdžiai ir dar daug visko. Dalyvavimas Erasmus projekte - tai šauni galimybė paįvairinti kasdienį gyvenimą, susirasti ne tik naujų draugų, bet gal netgi pažinti naująjį save."
 
Kelionės įspūdžiais dalinosi Aleksas, Faustas, Vika, Austėja ir Gustė.
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas