KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Emilis Gorges - „Film Dialogue“ stovykloje Italijoje
2022-10-19
    Šakių „Žiburio“ gimnazijos 2c klasės mokinys Emilis Gorges, paskatintas dailės ir dizaino mokytojo Algimanto Vorevičiaus, parašė motyvacinį laišką, laimėjo tarptautinio projekto „Film Dialogue“ atranką ir pateko į tarptautinę kino stovyklą Italijoje. Spalio 1-8 dienomis Emilis viešėjo Pennabilli mieste. Stovykloje buvo kviečiami dalyvauti 15-18 metų moksleiviai, projekte dalyvavo 7 mokiniai iš Lietuvos ir 7 moksleiviai iš Italijos.
    Spalio 1 dieną Emilis išvyko į Italiją. Kelionės tikslas - susipažinti su įvairiais žmonėmis, pamatyti šalį ir nufilmuoti dokumentinį filmą. Skrydžio metu gimnazistas smagiai gainiojo akis per langą, stebėjo debesis, pasaulį iš aukščiau. Nusileidus Italijoje, jį pasitiko šviečianti saulė ir labai šiltas klimatas. Keliautojas pasijuto laisvas, laimingas, kupinas emocijų ir be galo džiaugėsi pagaliau aplankęs savo svajonių šalį.
    Italijoje kasdien vyko paskaitos bei praktiniais užsiėmimai. Emilis susipažino su projekto dalyviais italais ir kitais lietuviais. Visi jie buvo labai draugiški, kūrybingi. Be to, antrokas stebėjosi, kad kiekvienas praeivis Italijoje sveikinasi ir šypsosi. Gimnazistas gyveno miestelyje Pennabilli, garsiame kultūriniu kontekstu, ypač kinematografiniu. Čia gyveno ir kūrė italų kino scenaristas ir poetas Tonino Guerra, dirbęs su Federico Fellini, Michelangelo Antonioni, Andrejumi Tarkovskiu ir kitais. Viena iš šios stovyklos lektorių buvo T.Guerros žmona Lora Guerra. Su ja dalyviai susipažino jau per pirmą paskaitą. Būtent L. Guerra vyro Tonino Guerra garbei ir buvo suorganizuota ši stovykla. Lora moksleivius lydėjo visą savaitę, motyvavo juos dirbti bei pasakojo įvairias istorijas apie kino kūrėjus. Per mokymų savaitę dalyviams buvo siūloma sulėtinti gyvenimo tempą, per kino kamerą įsižiūrėti į aplink vykstantį pasaulį ir atrasti jame savo istorijas.  Per kiekvieną paskaitą jaunieji kino kūrėjai sužinodavo kažką naujo apie kino pasaulį, turėjo galimybę susipažinti su technine filmavimo puse. Per šią stovyklą dalyviai kūrė savo dokumentinius filmus ir po keturių dienų filmavimo bei montavimo vyko filmukų peržiūros. Filmo tema buvo "Mažos Tragedijos".
    Emilis taip pat lankėsi Italijos uostamiestyje Riminyje ir Sant'Arcangelo mieste. Labiausiai jį sužavėjo itališki pastatai, gamta, kalnai, architektūra, žmonės. Teko paragauti ir populiarių itališkų patiekalų – picų ir pastos.
Gimnazistas džiaugiasi šia puikia galimybe, įgyta nauja patirtimi ir iš visos širdies rekomenduoja apsilankyti Italijoje. Emilis tvirtai žino -   "Aš dar tikrai nukeliausiu į Italiją".
Evelina Bulakh, 2c klasė
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas