KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

2021-2022 mokslo metai trumpai
2022-07-17
    Baigiasi mokslo metai – užverčiamas dar vienas Šakių „Žiburio“ gimnazijos istorijos puslapis.
 
    2022 metų liepos 15 dieną baigėsi dar vieni mokslo metai Šakių „Žiburio“ gimnazijoje. Jie buvo pakankamai sunkūs, nes moksleiviai grįžo po beveik metus besitęsusio karantino, reikėjo kuo greičiau įtvirtinti žinias, gautas nuotoliniu būdu, kartoti ir aiškintis naujas temas. Deja, epidemija vėl grasino. Nors ir pasiskiepiję, daugelis moksleivių ir mokytojų sirgo, bet nė vienas nenorėjo grįžti į nuotolį. Naujo karantino buvo išvengta.
    Moksleiviai su užsidegimu ėmėsi užklasinės veiklos. Vėl laurus skynė sportininkai, menininkai, teatralai, vėl įsisuko olimpiadų karuselė. Vasario mėnesį atsinaujino draugystės ryšiai su prancūzais, gegužės mėnesį „Pynės“ šokėjai, vadovaujami V.Venienės, išvyko į Slovakiją. Jaunieji aktoriai, vadovaujami V.Meškaitienės, ne tik nuskynė laurus respublikiniame konkurse su paruošta kompozicija, bet ir pastatė spektaklį „Meilė, džiazas ir velnias“. 2a klasės mokiniai, vadovaujami A. ir A. Vorevičių bei jaunųjų kino entuziastų, kūrė filmus, kuriuos pristatė per tradicinį renginį „Plyta“. Lituanistai suorganizavo susitikimą su VU Filologijos fakulteto dėstytojais A.Valotka, L.Vilkiene ir K.Jakaite – Bulbukiene, vėliau iniciavo rajoninį trumpųjų rašinių konkursą, skirtą Sūduvos metams įamžinti. Vasario mėnesį buvo grįžta prie tradicinio šimtadienio – pasirodymus kaip visada ruošė ne tik mokiniai, bet ir mokytojai. Visas veiklas, į kurias gimnazijos bendruomenė įsisuko antrąjį šių mokslo metų pusmetį, net sunku paminėti.
    Ieškodama kelių, kaip padėti jaunam žmogui tobulėti, Šakių "Žiburio" gimnazija ir KTU (Kauno technologijos universitetas) balandžio 1 d. pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Nuo rugsėjo 1 d. gimnazijoje bus steigiama KTU klasė. Šioje klasėje besimokantiems mokiniams bus suteikiamos galimybės gilinti ir stiprinti kompleksines fizikos, chemijos, matematikos, informacinių technologijų, biologijos mokomųjų dalykų žinias. KTU Cheminės technologijos fakulteto dekanas prof. Kęstutis Baltakys teigė, kad bendradarbiaujant bus siekiama sukurti aukštesnės vertės ugdymo turinį.
    "Žiburio“ kolektyvas labai jautriai priėmė žinią apie karą Ukrainoje. Atvykusiems  ukrainiečiams pradėjus lankyti pamokas, kilo reikmė mokyti juos lietuviškai. Mokytojams tai buvo žinių ir sumanumo, o mokiniams – tolerancijos ir supratimo egzaminas, kurį visi išlaikė sėkmingai. Tą rodo užsimezgę šilti santykiai su ukrainiečiais moksleiviais, suorganizuota labdaros mugė nukentėjusiems Ukrainos vaikams paremti.
    Gegužės mėnesį pasitikrino savo jėgas antrokai – PUPP užduotys pasirodė visai įkandamos, todėl tik vienetai pasirinko kitą kelią, o dauguma nusprendė įtempti visas jėgas ir siekti vidurinio mokslo pažymėjimo.
    Birželio mėnesį jau jėgas išbandė abiturientai. Prasidėjus egzaminų sesijai buvo ir jaudulio, ir nusivylimo, ir džiaugsmo. Pagaliau visi sunkumai įveikti. Paaiškėjo, kad visi Šakių „Žiburio“ abiturientai gaus brandos atestatus. Jų atsiimti jaunuoliai, lydimi artimųjų, susirinko Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre. Jaudinančios šventės – abiturientų išleistuvių - metu 124 abiturientų atsiėmė brandos atestatus. Tai pasididžiavimo vertas viso Šakių rajono jaunimo būrys. Susirinkę prieš ketverius metus iš viso rajono pagrindinių mokyklų, jie pasiryžo siekti vidurinio išsilavinimo ir sėkmingai savo tikslą pasiekė. Tarp jų keturi moksleiviai, gavę šimtukus iš lietuvių ir anglų kalbų, daug labai gerai besimokiusių, mėgusių meninę veiklą, visuomenininkų ir sportininkų. Šakių „Žiburio“ gimnaziją paliko penkios klasės, kurioms sėkmingai vadovavo mokytojai Raimonda Navickienė, Vita Valuntienė, Edvardas Grigošaitis, Asta Ulinskienė, Jūratė Vizgirdienė.
    Deja, ši gausi abiturientų laida tarsi išsivedė su savimi ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorę Jūratę Mozūraitienę. Vadovavusi „Žiburiui“ nuo pat įkūrimo pradžios 1998 metais, direktorė atsisveikino su savo gimnazija. Išmintingai bei sumaniai vadovei įteikti ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, ir Šakių rajono savivaldybės padėkos raštai, bet turbūt labiausiai jaudinanti akimirka buvo tuomet, kai visa „Žiburio“ bendruomenė, visi sporto salėje susirinkę žmonės sustoję kurtinančiais plojimais padėkojo Direktorei už gebėjimą puikų administracinį darbą ir žmogišką supratimą, už meilę mokiniams  ir didžiulį atsidavimą pedagogo darbui, o meras E.Pilypaitis užtraukė „Ilgiausių metų“.
    Taigi 2022 m. liepos 15 dieną baigėsi ne tik eiliniai mokslo metai, bet baigėsi tarsi visa gimnazijos kūrimo, klestėjimo, ieškojimų, reformų epocha.  Šakių „Žiburio“ laukia nauji išbandymai, nauja pradžia.
Danutė Aniulienė
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas