KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Meno dienos "Plyta"
2022-05-22
    Po keleto metų pertraukos gimnazijoje vėl praūžė meno dienos „PLYTA“. Šiemet ji pavadinta trumpametraže ne tik dėl savo ilgio, bet ir tematikos – šįkart viskas susiję su kinu. Nuo idėjos gryninimo, scenarijaus kūrimo, aktorių, režisierių parinkimo, filmavimo, redagavimo iki peržiūros užtrukome daugiau nei pusmetį.
    Naujų meno kūrinių atsirado ir mokyklos kiemelyje, aktų salės sienos dabar mena moksleivių dramos grupės veiklas.
    Finalinis renginys penktadienį sukvietė mokytojus, mokinius ir net moksleivių tėvelius. Renginio vedėjos supažindino su šia sena tradicine gimnazijos švente, tradicija - "Plyta", papasakojo, kokia šiemet yra "Plyta" ir kaip ji susijusi su kinu, pristatė projektą "Istorijos. Garsais ir vaizdais".
    Tuomet ant scenos buvo pakviesti 2a klasės mokiniai, pagrindiniai šio projekto dalyviai. Visi jie žengė raudonu kilimu, spindėdami pasididžiavimu ir džiaugsmu. Sveikinimo ir padėkos žodį tarė gimnazijos direktorė ir įteikė padėkas Eglei ir Klementui Davidavičiams, jauniesiems režisieriams, kuravusiems projektą.
     Jaunieji gimnazijos režisieriai taip pat turėjo progą užlipti ant scenos ir pristatyti savo filmus. Pirmoji filmo temą pristatė Gabija Ėringytė, trumpametražio filmo "Apsigalvojau" režisierė bei scenaristė, vėliau "Kiekviena pradžia - nauja pabaiga" filmo režisierė Austėja Naujokaitė, filmo "Stebuklas" režisierius Liutauras Mureika ir galiausiai "Tik žmogus" režisierė Aušrinė Balčiūnaitė, kuri ir paskelbė filmų premjeros pradžią.
    Po visų filmų peržiūros ir garsių aplodismentų žodį tarė Eglė ir Klementas. Jie mokinius pradžiugino ne tik pagyrimais, bet ir savo kurtu trumpu vaizdo įrašu iš visų keturių filmų užkulisinių veiklų. Visiems dalyviams dėkojo ir meno mokytojai A. ir A. Vorevičiai. Jie tradiciškai įteikė atminimo plytas Eglei, Klementui ir 2a klasei. Kaip tik šios klasės auklėtoja visiems naujai iškeptiems režisieriams įteikė braškių krepšelį ir džiaugėsi ne tik moksleivių darbais, bet ir jaukia aplinka darbo metu, leidusia moksleiviams atsiskleisti.
    2a klasė, jos auklėtoja, mokyt. Vorevičiai, direktorės pavaduotoja Odeta bei Klementas su Egle dar susirinkome dailės kabinete ir paminėjome šio projekto pabaigą su arbatos puodeliu rankose. Tuo ir užsibaigė šių metų atgimusi "Plyta".

Gabija Ėringytė, 2a klasė
 
 
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas