KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivių pasiekimai
2022-02-09
    Nors 2021 metų rudenį visa „Žiburio“ gimnazijos bendruomenė baiminosi karantino, bet vis dėlto pavyko sėkmingai užbaigti pirmąjį pusmetį. Pernai metais minėję poeto V.Mačernio jubiliejinius metus, o šiemet dar labiau pasitempę, nes prasideda Sūduvos metai, gimnazistai visomis jėgomis kibo į mokslą, kad savo pasiekimus galėtų skirti gimtajam kraštui. Sausio 21 dieną pasibaigus pirmajam pusmečiui, paaiškėjo, kad geriausiai (tik 9-10 balų) mokosi 13 mokinių:

1a – Marija Gečaitė.
1a – Austėja Litvinaitė.
1a- Leonora Tarnauskaitė.
 
2b – Augustė Bataitytė.
2b – Liucija Vaičiūnaitė.
 
3b – Viltė Ažukaitė.
3b – Aistė Urbonaitė.
 
3c – Iveta Česnulevičiūtė.
 
3d – Agnė Bernotavičiūtė.
 
4a – Dainida Juodaitytė.
 
4b – Saulė Jurkšaitytė.
4b – Atėnė Petraitytė.
4b – Emilija Venckūnaitė.
 
Pagarba šioms darbščioms, nuosekliai ir stropiai besimokančioms gimnazistėms.

    Visa gimnazijos bendruomenė tikisi, kad ir kiti moksleiviai, ypač tie, kurie baigė su vienu ar dviem aštuonetais, antrąjį pusmetį skirs visas jėgas, kad metiniame puikuotųsi aukščiausi įvertinimai.
    Negalima pamiršti ir sportininkų, kurie po ilgi karantino labai troško išbandyti savo jėgas ir vikrumą. Jie skynė pergales rajoninėse,  respublikinėse ir net pasaulinėse varžybose. Tai rutulio stūmikas ir disko metikas Matas Kavaliauskas (mokytojas E.Grigaravičius), imtynininkės Ieva Smirnovaitė ir Viltė Merkevičiūtė, štangos spaudikai Kajus Gabrielius Čižauskas ir Lukas Abraitis, net dvi tinklinio komandos (mokytojai I.Račiukaitienė ir E.Grigošaitis). Aktyviai veikia jaunieji šauliai, vadovaujami A. Ulinskienės. Ypač stebina ir džiugina 2c mokinių Kamilės Indriūnaitės ir Rugilės Mikštaitės, 1c klasės mokinės Evelinos Bulakh, 4e klasės mokinio Martyno Basčio taiklumas šaudymo varžybose. 
    Per Kalbos dieną sėkmingai užduotis lukšteno jaunųjų žurnalisčių komanda (mokytoja R.Bublaitienė). ,,Žaliosios odisėjos 2022“ finalistais tapo Šakių gimnazistų komanda „Ecožiburiečiai“ (mokytojos A.Žemaitienė ir L.Aštrauskienė). Iš nacionalinio turo pirmojo laipsnio diplomą parsivežė „Pynės“ jaunimas, vadovaujamas V.Venienės.  
    Pirmąjį šių mokslo metų pusmetį galiam pavadinti teatro pusmečiu. Direktorės pavaduotoja O. Vasiliauskaitė moksleiviams ir mokytojams suorganizavo išvykas net į penkis Kauno dramos spektaklius. To iki šiol dar nėra buvę.
    Daugelis klasių su auklėtojais surengė ekskursijas. 1a klasė su auklėtoja L.Aštraukiene vyko į Vilnių, 1c klasė su auklėtoja T.Gaudinskiene ir 1b klasė su auklėtoja J.Bataitiene lankėsi Kaune, 2a klasė su auklėtoja A.Urbaitiene pramogavo Anykščiuose, 2c klasė su auklėtoja D.Aniuliene viešėjo kalėdiniame Vilniuje, 3d klasė su auklėtoja I.Račiukaitiene važiavo į pajūrį, 4a klasė su auklėtoja R.Navickiene  pasirinko sostinės Vilniaus malonumus.
    Šakių „Žiburio“ gimnazijoje visada malonu apsilankyti bibliotekoje. Šiemet bibliotekos darbuotojos Ž.Pratusevičienė ir B. Šalkauskienė surengė keletą įdomių parodų, kurios kvietė pasidomėti istorija, literatūra, kultūriniu gyvenimu.
    Prieš pat Kalėdas gimnazistai tradiciškai surengė Saldųjį pirmadienį, vaišinosi pačių gamintais saldumynais, o surinktas lėšas skyrė labdarai.

    Tad pasibaigus pirmajam mokslo metų pusmečiui Šakių „Žiburio“ gimnazija tikrai turi kuo didžiuotis: ir puikiai besimokančiais moksleiviais, ir sportininkais, ir visuomenininkais. Aktyvūs, motyvuoti, viskuo besidomintys, trokštantys kuo daugiau sužinoti žiburiečiai pasitinka 2022 – uosius metus, skirtus Sūduvai. Nereikia net abejoti, kad visi pasiryžę skirti  pasiekimus savo krašto – Sūduvos (Suvalkijos) garbei. Tą jau rodo prasidėjęs olimpiadų maratonas, kur gimnazistai siekia tik pačių geriausių rezultatų.
 Danutė Aniulienė
 
 
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas