KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Pirmosios šalies ponios D. Nausėdienės vizitas
2022-01-31
    Ketvirtadienį, sausio 27 d.  Šakių ,,Žiburio" gimnaziją pradžiugino Pirmosios šalies ponios Dianos Nausėdienės vizitas bei edukacija su Valstybės pažinimo centro komanda, kurioje moksleiviai buvo žaismingai supažindinti su pagrindiniais demokratijos bruožais ir piliečių įsitraukimu į valstybės valdymą.
Visų pirma kiekvienas save prisistatėme, atlikome judesį su kubu, kuris turėjo būti kiekvieno skirtingas – unikalus – kaip ir kiekvienas iš mūsų. Edukatorių padedami susipažinome su demokratijos ištakomis, pasikartojome žinias apie Seimo, Vyriausybės, Prezidento vykdomas funkcijas, jų galias.
    Moksleiviai, pasiskirstę į komandas, iš savo tarpo rinkome prezidentą, pristatinėjome savo rinkimines programas, improvizuodami darbą seimo komitetuose, teikėme įstatymų projektus. Kiekvienas atidavėme balsą, galėjome išbandyti rinkėjo kėdę. Dar gavome progą pasitikrinti savo žinias apie demokratiją "Kahoot" programėlėje.
    Susitikimo pabaigoje prie edukacijos prisijungė pirmoji šalies ponia gerb. Diana Nausėdienė. Ji su mokiniais diskutavo apie tai, kokių savybių reikia valstybės prezidentui, ar sunkus prezidento darbas, kaip svarbu turėti bendraminčių komandą. Ponia Diana motyvuodama moksleivius pabrėžė, kad ir jų tarpe yra galinčių tapti prezidentais, tik reikia turėti drąsos išsikelti tokį tikslą, nes tik lyderis, stipri asmenybė išdrįsta tą tikslą pasakyti garsiai ir prisiima atsakomybę už savo žodžius. O tada jau prasideda nuoseklus darbas siekiant savo gyvenimo tikslų. Ponia Diana ragino moksleivius būti pilietiškais, aktyviai dalyvauti savanorystės veiklose ir atsakingai kurti savo šalies ateitį. 
    Ponia Diana maloniai bendravo ir su mokinių savivaldos nariais - teiravosi apie savivaldos veiklą, inicijuojamas idėjas, kylančių problemų sprendimą. Kiekvienas susitikime dalyvavęs mokinys dalinosi savo nuoširdžia nuomone apie savivaldos darbą ir svarbą bendruomenei. Džiaugiamės galėdami įteikė Pirmajai poniai pavasarišką gėlių puokštę, ir įsiamžinti bendroje nuotraukoje. Susitikimui pasibaigus Ponia Diana parašė linkėjimą moksleiviams į mokyklos knygą ir padovanojo saldžią dovanėlę savivaldos nariams, linkėdama sėkmės ateityje.
    Esame labai dėkingi mokyklai už tokio tipo edukacijas ir galimybę artimiau susipažinti su rinkimais. Mums ši edukacija paliko labai gerą įspūdį, buvo įdomu, informatyvu, informacija pateikta nesudėtingai, lengva ją įsisavinti. Taip pat labai džiaugiamės, kad turėjome galimybę artimiau susipažinti su prezidento žmona Diana.
    Būtų įdomu jeigu į mūsų gimnaziją atvyktų ir daugiau aukštas pareigas užimančių politikų, su kuriais mokiniai galėtų diskutuoti įvairiausiomis aktualiomis temomis.
 
Saulė Jurkšaitytė, 4b klasė, Skaistė Liepuoniūtė ir Rūta Jasaitytė, 2 a klasė
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas