KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Mokytojai ir moksleiviai naujų idėjų semiasi bibliotekoje
2021-12-20
    Pasibaigus karantinui, visą antrąjį 2021-ųjų metų pusmetį, Šakių „Žiburio“ gimnazijos biblioteka ir skaitykla  tapo vos ne mėgstamiausia gimnazistų susibūrimo vieta. Jie čia ne tik knygas rinkosi, skaitė, bet ir ieškojo informacijos prie kompiuterių, susitiko su draugais. Veiklios bibliotekininkės Žaneta Pratusevičienė ir Birutė Šalkauskienė nuolat ieškojo būdų, kaip dar labiau sudominti moksleivius, motyvuoti, pritraukti į įvairias veiklas.
     Spalio mėnesį čia veikė kilnojamų parodų „Knyga ir žmogus“ ir „Tarpukario Lietuvos šventės ir iškilmės“ ekspozicijos. Gimnazistai ypač susidomėjo ekspozicija apie žymių Lietuvos žmonių dėmesį knygai. Čia žinomi muzikos atlikėjai, politikai, visuomenininkai ir kultūros žmonės dalijosi savo įžvalgomis apie knygas. Jie prisiminė, kokia vaikystės knyga paliko didžiausią įspūdį, kokia autoriaus citata įstrigo atmintin, atskleidė paslaptį, koks kūrinys šiuo metu guli ant jų stalo. Žinoma, visus stebino gebėjimas trimis žodžiais apibūdinti skaitymą. Susidomėję parodos „Knyga ir žmogus“ ekspozicija, pirmų klasių mokiniai nusprendė įgyvendinti projektą, patys atskleisdami savo santykį su knyga ir skaitymu. Visos trys pirmokų klasės su lietuvių kalbos mokytojomis R. Bublaitiene ir D. Aniuliene lankėsi bibliotekoje, atidžiai apžiūrėjo parodą, ją nagrinėjo, rinko informaciją, pildė lenteles ir patys pristatė savo mėgstamiausias knygas plakatuose, kuriems sukurti įkvėpimo ieškojo parodos stenduose. Moksleivių plakatai atspindėjo jų skaitymo įgūdžius, gebėjimą meniškai atskleisti pasaulį ir gyvenimiškas vertybes. Visą pusmetį pirmokų darbai puošė bibliotekos erdves ir jie didžiavosi savo veiklos rezultatais. Pirmokai jautėsi įsitraukiantys į gimnazijos gyvenimą ir prisitaikantys ne tik prie kontaktinio mokymo, bet ir prie naujos mokyklos.
    Lapkričio mėnesį Šakių „Žiburio“ gimnazijos bibliotekininkės pakvietė mokytojus ir mokinius dalyvauti  Šiaurės šalių literatūrinių skaitymų savaitėje. Gimnazistai, skaitydami ištraukas, tobulino teksto suvokimo įgūdžius, domėjosi Šiaurės tautų rašytojais, žmonių gyvenimo būdu. Bibliotekoje vyko netradicinės literatūros pamokos, kurias vedė bibliotekos darbuotoja Žaneta Pratusevičienė.
    Naujos iniciatyvos gimnazijoje visada yra labai naudingos. Moksleiviai stiprina savo ryšius su biblioteka, atranda knygų pasaulį ir su juo susidraugauja. Gimnazijos biblioteka visada pilna skaitančių, į naujas parodas žvilgčiojančių, savo mintimis ir nuomonėmis besidalijančių moksleivių.
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas