KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

„ECOžiburiečiams“ - 2-oji vieta „Žaliojoje Olimpiadoje“
2021-11-28
„Žalioji Olimpiada“ yra jau penkerius metus iš eilės aplinkosauginės iniciatyvos „Kita forma“ ir VšĮ „Žaliasis taškas“ rengiamas respublikinis projektas, kurio pagrindinis tikslas yra 8-11kl. moksleivių švietimas aplinkosaugos, darnaus vystymosi, žiedinės ekonomikos ir ekologijos temomis. Šiais metais Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai subūrę komandą „ECOžiburiečiai“ irgi išbandė jėgas olimpiadoje.
 
I olimpiados etapas (balandžio 1 – gegužės 1 d.) – praktinė užduotis, kurios pagrindinis tikslas buvo identifikuoti mokykloje esančią problemą ir pagal tai parengti ją išspręsiantį projektinį pasiūlymą. Tą sėkmingai sugebėjo padaryti „ECOžiburiečių“ komanda, kuri rado, jog pagrindinė mokykloje esanti problema yra nepakankamas moksleivių švietimas aplinkosauginiais klausimais, kuris turi įtakos jų trumpalaikiams ar ilgalaikiams sprendimams. Du pagrindiniai sprendimo būdai yra atitinkamas moksleivių supažindinimas su rūšiavimu, išteklių vartojimu ir augalinių produktų nauda planetai bei praktiniai sprendimai tiek asmeniniuose gyvenimuose, tiek ir pačioje gimnazijoje. Pristatę projektą komisijai ir surinkę pakankamai taškų gimnazistai užsitikrino patekimą į II-ąjį olimpiados etapą – pusfinalį. Iš 96 visos Lietuvos mokyklų komandų į pusfinalį pateko 63.
 
II olimpiados etapas (spalio 21 d.) – pusfinalis, kurio metu „ECOžiburiečių“ komanda dalyvavo protmūšyje. Jam irgi reikėjo atsakingai ruoštis skaitant ir analizuojant olimpiados organizatorių atsiųstą metodinę medžiagą. Protmūšio metu jie atsakinėjo į klausimus apie žiedinę ekonomiką, tvarią aplinką, klimato kaitą bei atliekų tvarkymą. Ir čia žiburiečius lydėjo sėkmė, kadangi jie pateko į finalą kartu su kitomis 13 komandų.
 
III olimpiados etapas (lapkričio 23 d.) – finalas, kuris buvo sudarytas iš trijų etapų. Pirmajame, panašiai kaip ir pusfinalyje, buvo protmūšis jau minėtomis temomis, bet šį kartą su sunkesniais klausimais. Gimnazistai sugebėjo įveikti pirmąjį etapą, bet antrasis buvo gerokai sunkesnis. Čia klausimai buvo pristatyti savo sričių specialistų, todėl teko pritaikyti ne tik aplinkosaugines, bet ir chemijos bei matematikos žinias. Antrąjį finalo etapą irgi sėkmingai pavyko praeiti, bet trečiasis irgi nebuvo lengvas. Jame reikėjo itin greitai atsakyti vieną arba kitą variantą pasirinkus vieną iš trijų temų. Galiausiai, paskelbus rezultatus „ECOžiburiečių“ komanda užėmė II-ąją vietą iš visų „Žaliojoje olimpiadoje“ dalyvavusių mokyklų.
„ECOžiburiečių“ komandai pasiruošti šiam konkursui padėjo mokytojos A. Žemaitienė ir L. Aštrauskienė.
 
 Ūla Balaševičiūtė, 3a klasė
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas