KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

,,Žiburiečiai“ mokosi iš I. Kanto: pirmojo mokslo metų pusmečio pasiekimai
2020-01-31
,,Žiburiečiai“ mokosi iš I. Kanto: pirmojo mokslo metų pusmečio pasiekimai
 
    ,,Išmok naudotis savo protu,“- mokė Apšvietos epochos filosofas Imanuelis Kantas. Šis posakis tiktų ir dabartiniam jaunimui, nes reikia išmokti naudotis tuo, kuo apdovanojo gamta: talentu, išradingumu, sumanumu, kas ir leidžia ugdyti valią, tapti kilniam ir tauriam, stiprinti kūną ir sielą. Panašių tikslų siekia Šakių ,,Žiburio“ gimnazistai – visada aktyvūs, ieškantys, kuriantys, sveikai konkuruojantys ir, jei reikia,  vienas kitam tiesiantys pagalbos ranką. Gimnazijos moksleiviai jau nuo pat rugsėjo pirmosios ieško savojo kelio, aktyviai sportuodami, varžydamiesi konkursuose, išbandydami jėgas kūryboje.
    Pirmąjį šių mokslo metų pusmetį labai pasistengė lietuvių kalbos žinovai. Trečiąją vietą iškovojo Arijana Bagdanavičiūtė tarptautiniame dienoraščio konkurse ,,Tylėti sunku“  ir  Samanta Stankevičiūtė penktajame K. Sabaliauskaitės trumpojo rašinio konkurse. Respublikiniame meninio skaitymo konkurse ,,Tylios sienos, žodžių nepaliestos“ Adomas Vensas užėmė I vietą.  Sekėsi ir istorikams:  Agnė Kereišiūtė Lietuvos Respublikos konstitucijos egzamine užėmė III vietą.  Reikia pasveikinti ir Vilių Frančiaką, konkurse ,,Išmanioji diena“ laimėjusį nacionalinės lietuvių akademijos stipendiją. Tas pats Vilius Frančiakas XV Sūduvos krašto gimnazijų matematikos olimpiadoje užėmė III vietą.
    Prasidėjus olimpiadų maratonui, jau reikia sveikinti pirmuosius prizininkus. Rajoninėje informatikos olimpiadoje Karolis Žukaukas  užėmė I vietą, o Valdas Palubinskas – III. Rajoninės anglų kalbos olimpiados prizininkai – tai  Ernestas Butkus, užėmęs I vietą tarp vienuoliktokų, ir Agnė Vinčaitė, užėmusi III vietą. Gerus rezultatus parodė matematikai. Rajoninės 10-tų klasių matematikos olimpiados prizininkai Vilius Frančiakas (I vieta), Eimantas Sutkaitis ir Titas Žievys (II vieta), tarp vienuoliktokų II vietą užėmė Agnė Vinčaitė, o abiturientai išsidalijo visas prizines vietas: Karolis Žukauskas –I vieta, Povilas Užupis – II vieta, Liudas Balčiūnas – III vieta. Nė kiek ne blogiau pasirodė chemikai. Rajoninėje 9 klasių chemijos olimpiadoje Viltė Ažukaitė ir Austėja Ižganaitė  iškovojo  I vietą,  Aistė Urbonaitė - III vietą. Tarp dešimtokų Titas Žievys užėmė I vietą, Vilius Frančiakas – II vietą, Gedvilė Steputaitytė – III vietą. Tarp vienuoliktokų Vaida Mankutė buvo pirma, o Goda Beniušytė – antra. Tarp dvyliktokų Vilius Zavistauskas užėmė III vietą. Reikia pasveikinti ir informacinių technologijų žinovus. Rajoninėje informatikos olimpiadoje Karolis Žukauskas užėmė I vietą, o Valdas Palubinskas - III vietą.
    Visada aktyvūs ,,Žiburio“ sportininkai. Juos ugdantys kūno kultūros mokytojai neatsidžiaugia: iškovotos prizinės vietos daugelyje varžybų ir konkursų. Kalėdinio jaunųjų šaulių turnyro prizininkais tapo Martynas Vizgirda, Dominykas Jonuška, Aistė Diržiūtė. Gimnazistai vyko ir į jaunųjų šaulių sąskrydį Laukuvoje, Šilalės rajone, skirtą kariuomenės dienai paminėti. Smiginio rungtyje Simona Šėporaitytė tapo nugalėtoja. Mūsų krepšinio komanda - Rasa Gaižauskaitė, Erikas Kanapeckas ir Martynas Čereškevičius - užėmė II vietą. Prieš Kalėdas vyko šaunus tinklinio turnyras, kurio nugalėtojomis tapo trys komandos. Patys atkakliausi, stipriausi, ištvermingiausi gimnazistai dalyvavo Kalėdiniame žygyje Kazlų Rūdoje. Jie pasirinko sunkesnį kelią - 10km, kur laukė įvairūs išbandymai. Metams baigiantis rajono jaunieji sportininkai varžėsi tarpmokyklinėse krepšinio varžybose. Solidus ir metų apdovanojimas ,,Žiburio“ gimnazijai – ji viena iš sportiškiausių rajono mokyklų.
    Nuo pat rugsėjo gimnazistai dalyvauja projektinėje veikloje. Rudenį į Šakius atvyko visa grupė prancūzų, vykdydami tęstinį projektą ,,Iššūkiai: Rytai – Vakarai“, finansuojamą Europos Sąjungos per Prancūzijos švietimo mainų fondą. Draugystė su prancūzais prasidėjo 2018 metais, įgyvendinant projektą ,,Pasidalinkime klasikais“. Gimnazistai su dideliu entuziazmu mokėsi dramos meno garsiose Lietuvos scenose, kartu važiavo į ekskursijas, norėdami parodyti gražiausias Lietuvos vietas, o pavasarį ruošiasi vykti į Prancūziją ir parodyti paruoštą spektaklį pagal prancūzų autoriaus pjesę. Gimnazistai dalyvauja ir SODROS projekte ,,Nepamiršk parašiuto“, kurio metu išbandys savo žinias, su ERASMUS+ programa į skirtingas šalis keliavo pavieniai moksleiviai, Lietuvos gimnazijų protų kovų lygoje.
    ,,Žiburyje“ organizuojami tradiciniai renginiai. Rugsėjo mėnesį į ,,Senus gerus...“ grįžta savo mokyklos pasiilgę studentai. Spalio mėnesį aidėte aidi pirmakursių krikštynos. Čia daugybė darbo auklėtojams, bet tik per bendrą veiklą atsiskleidžia kiekvienas vaiko kūrybinės galios, tik per bendrą veiklą galima susidraugauti.  Rudens pabaigoje visus smagiai nuteikia ir sutelkia Saldusis pirmadienis, kurio metu gali savo išradingumą parodyti jaunosios konditerės. Šis renginys skirtas ne tik saldėsiais pasigardžiuoti, bet ir išpildyti svajones. Už surinktus pinigėlius buvo išpildytos keleto vaikučių svajonės – nupirktos dovanos. Gruodžio mėnesį visi kviečiami į Adventinį koncertą. Šiemet mokytojos kartu su savo ugdytiniais parengė šešėlių teatrą, kurio metu skaitovai kreipėsi į visus, kviesdami džiugiai ir šviesiai sutikti pusiaužiemio šventes. Gimnazistai visada pamini svarbias dienas - Europos kalbų , Karšto apsaugos, o Lietuvos žydų genocido atminimo dieną keliauja į Batiškių kapines padėti po akmenėlį ir prisiminti nekaltas aukas. Į gimnaziją nuolat atvyksta įdomių, daug pasiekusių žmonių susitikti su moksleiviais, perteikti savo patirtį, o galbūt ir sužavėti savo darbu, kelionėmis, prasminga veikla.
    Nepastebimai bėga moksleiviškas gyvenimas. Sausio mėnesį baigiasi ir pirmasis pusmetis. Prabėgus pusei mokslo metų, reikia pasimatuoti, suskaičiuoti pažymius ir išsiaiškinti, kas daugiausia pastangų įdėjo, kad atestatas švieste šviestų geriausiais įvertinimais. Visa ,,Žiburio“ gimnazijos bendruomenė didžiuojasi mokiniais, kurie baigė pusmetį puikiais pažymiais. Tai Viltė Ažukaitė, Luka Bernotaitytė, Aistė Urbonaitė,   Saulė Jurkšaitytė, Atėnė Petraitytė, Titas Žievys,   Meida Slibinskaitė,   Agnė Vinčaitė,  Adelė Antanaitytė, Goda Beniušytė, Raminta Liubinaitė, Emilija Šuopytė, Mintarė Žemaitytė,   Auksė Ambrazevičiūtė,  Augustė Ižganaitytė, Rūta Šimkutė.
    Atsigręžus į prabėgusį pusmetį tampa aišku, kad gimnazistai gali rinktis mėgstamas veiklas, sportuoti, kurti arba gilintis į mokslo sritis. Veiklų tikrai daug. Visi Šakių ,,žiburiečiai“ gali rasti daug būdų, kaip realizuoti gebėjimus, kaip siekti savo svajonių. Žinoma, pirmiausia reikia gerai mokytis. Juk savo protu reikia naudotis, kad nebūtų gėda prieš didįjį mąstytoją I.Kantą, kad nebūtų gaila prarasto auksinio jaunystės  laiko.
Šakių ,,Žiburio“ gimnazijos info
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas