KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

GAMTUKAI - jau 15-ąjį kartą
2019-11-25
    Lapkričio 22 dieną mūsų gimnazijoje vyko tiksliųjų ir gamtos mokslų konkursas „Gamtukai”, rengtas jau penkioliktąjį kartą. Į jubiliejinį renginį susirinko moksleiviai iš dešimties Marijampolės apskrities gimnazijų. Šiemet pirmą kartą prisijungė ir grupė mokinių iš Kauno r. Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos.
    Renginį pradėjo dramos studijos gimnazistų kompozicija, vėliau sveikinimo žodį tarė bei visiems dalyviams sėkmės linkėjo Šakių „Žiburio" gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė.
    Pirmiausia vienuolika komandų galėjo pasirinkti ir atsakinėti į chemijos, biologijos, matematikos, fizikos arba informatikos klausimus, kurie buvo dešimties arba penkių taškų vertės. Antroje konkurso dalyje buvo užduotas ir specialisto - mūsų valgyklos vedėjos - klausimas. Atsakymus į klausimus galvojo ne tik komandos, bet ir bemaž kiekvienas sėdintis salėje - mokytojas, kiekvienos mokyklos sirgalius ar tiesiog užsukęs pasmalsauti mokinys. Konkurso pertraukėlės metu buvo skiriami klausimai ir sirgaliams, kurie galėjo uždirbti papildomų taškų savo mokyklos komandai. Žiūrovams ypač patiko šmaikštūs klausimai, tokie kaip: kodėl dramblio oda raukšlėta, kodėl prieš sningant atšyla oras, koks paukštis sugeba skristi atbulas arba kokia žmogaus kūno dalimi buvo matuojamas žirgo ūgis? Na, o matematikos uždavinius dauguma paliko spręsti komandoms. Žinoma, komandų atsakymus vertino ir taškus skyrė kompetentinga mokytojų komisija.
    Gerą atmosferą palaikė Šakių cirko artistų, šokėjų bei dainininkų pasirodymai.
    Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad geriausiai pasirodė Kauno r. Akedemijos Ugnės Karvelis gimnazijos komanda, antrieji liko Vilkaviškio „Aušros" gimnazijos moksleiviai, trečioji vieta atiteko Gražiškių gimnazijai.
    Renginiui pasibaigus, komandos buvo apdovanotos saldžiais prizais ir padėkos raštais, o mokiniai ir mokytojai buvo pakviesti atgauti jėgas, paskanauti jiems paruoštų vaišių ir pasidalinti įspūdžiais.
    Kiekvienas dalyvavęs renginyje sužinojo ką nors naujo, pasitikrino savo žiniais ir gerai bei naudingai praleido laiką.
Aivija Valatkaitytė ir Gedvilė Steputaitytė, 2a klasė

 
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas