KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Verslumo renginys „Į verslo pasaulį - kūrybiškai ir drąsiai“
2018-11-27
    Rajoninis verslumo skatinimo renginys, skirtas verslininko dienai, Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyksta kasmet. Šiemet jis sukvietė svečius iš Lukšių Vinco Grybo ir Griškabūdžio gimnazijų, Sintautų ir Kidulių pagrindinių mokyklų bei Plokščių mokyklos daugiafunkcio centro.
    Mišrios burtų keliu sudarytos komandos prieš idėjų kūrimo užduotį išklausė verslininkės Dianos Jazukevičienės. Pradėjusi tujų auginimo verslą, šiandien jį jau suka kita kryptimi - kuria edukacines priemones mažiesiems. Prieš rinkodaros plano kūrimą komandos susipažino su zanavykiškos rinkodaros ypatumais, klausėsi UAB „Gulbelė“ rinkodaros vadybininkės Monikos Būblaitytės patirčių ir įžvalgų. Klausimų dalyviams negailėjo ir kitos dvi komisijos narės: mūsų gimnazijos socialinė pedagogė Ligita Kajackienė ir Užimtumo tarnybos Jaunimo užimtumo centro  vyriausioji specialistė Eglė Plančiūnienė. Komandos plušėjo visas 3 valandas: kūrė ir pristatė idėjas: įdarbinimo tarpininkavimo agentūrą, rūbų nuomos vienai dienai paslaugą, Lietuvos žemėlapius su turistiniais objektais, kuris nutrinamas, kai aplankai vieną ar kitą vietovę, veganiško maisto užkandinę. Daugiausiai dėmesio komisija skyrė išsamiai pristatytiems rinkodaros projektams, sulaukusiems tiek klausimų, tiek pasiūlymų, kaip viską galima padaryti geriau, paprasčiau ar pigiau. Net dvi savo idėjas pristačiusios komandos buvo pakviestos apsilankyti UAB „Gulbelė“  ir su specialistų pagalba toliau jas plėtoti.
    Konkursą gražiai ir žaismingai užbaigė šmaikščios komandų kurtos reklamos savo produktams ir apdovanojimai. Žiūrovų simpatijų prizu buvo apdovanota komanda „Lietuvos ateitis“, pristačiusi žemėlapius. Trečioji vieta atiteko komandai  „Nenugalimieji“, plėtojusiai veganiško maisto idėją. Antrąją vietą laimėjo komanda „Verslas nuo 0“, planuojantys kurti įdarbinimo agentūrą bendraamžiams. Idėją komandos vardu pristatinėjo mūsų gimnazistas Simonas Buteikis. Geriausiai komisijos buvo įvertinta  komanda „Startuoliai“, kuri siūlė tausoti aplinką, atsisakyti besaikio vartojimo ir užuot pirkus naują rūbą, jį išsinuomoti vienai dienai. Šioje komandoje mūsų gimnazijai atstovavo Ernestas Butkus.
    Dešiniąja renginio vedėjos ekonomikos mokytojos Daivos Palukaitienės ranka buvo ketvirtokas gimnazistas Lukas Mačiulaitis, jau sukaupęs nemažą tokių renginių patirtį, nes dalyvavo ne tik pernykščiame konkurse, bet ir dviejose LJA 24 valandų verslumo stovyklose. Mokiniai, dalyvavę renginyje „Į verslo pasaulį - kūrybiškai ir drąsiai“,  buvo apdovanoti Šakių verslo informacijos centro padėkomis ir saldėsiais, Užimtumo tarnybos Jaunimo užimtumo centro pieštukais, Šakių „Žiburio“ gimnazijos rašikliais, „Gulbelės kepyklėlės“ saldumynais, MB „Lavina LT“ puodeliais, o nugalėtojai - rašikliais su signataro bankininko ir mecenato Jono Vailokaičio parašo faksimile.
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas