KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Karjeros savaitės renginys
2018-11-22
    Lapkričio 20 d. Jaunojo gido būrelis smagiai ir turiningai praleido vieną iš Nacionalinės Karjeros savaitės dienų. Moksleiviai kartu su mokytoja Birute Bendoraitiene vyko į augalinius vaistus, maisto papildus bei homeopatinius preparatus gaminančią įmonę „Aconitum“ bei pramonės automatizavimo paslaugų ir produktų tiekėjų įmonę „Elinta“.
    Pirmasis sustojimas UAB „Aconitum“ mokiniams labai patiko. Tik įėjus į pastatą, juos draugiškai pasitiko įmonės atstovė Agnė ir pristatė jų gaminamus produktus, atvirai papasakojo apie vaistų bei papildų gaminimo procesą, būtinas žinias ir įgūdžius, kurių reikia renkantis šią profesiją. Vėliau ji pateikė statistinius duomenis apie suvartojamų vaistų ir maisto papildų kiekį Lietuvoje ir užsienyje, taip pat informaciją, kiek pinigų žmonės išleidžia vaistinėse bei kiek gamintojai investuoja farmacijos pramonėje. Moksleiviai sužinojo ir tai, kad ši įmonė eksportuoja savo produkciją net į 65 pasaulio šalis. Mokiniai galėjo pasivaikščioti po įmonėje esančias chemijos laboratorijas, išvysti įvairius technologinius prietaisus, naudojamus gamybos procese ir stebėti, kaip dirba įmonės chemikai.
    Antroji kelionės dalis – technologijų ir pramonės automatizavimo gamykla „Elinta“. Jaunuosius gidus priėmė pats įmonės direktorius Vytautas Jokužis ir papasakojo apie savo profesinės karjeros pradžią bei pasidalino patirtimi ir nuopelnais šioje srityje. „Elinta - vieta, kurioje susijungia ELektronika ir INTelektas“,- teigė įmonės savininkas. V. Jokužis pristatė ir savo naujausius produktus, pvz. robotą pieno melžimo linijai, išmanų hibridinį sunkvežimį bei automobilių įkrovimo stotelę, kuri Šanchajuje vykusioje tarptautinėje technologijų parodoje laimėjo Pasaulinę aukso žvaigždę už išskirtinį dizainą. Direktorius džiaugėsi, kad jo įmonės produkcija eksportuojama į 38 šalis ir pasiekia net tolimiausias pasaulio vietoves. Mokiniams jis siūlė domėtis tiksliaisiais mokslais, ypač matematika ir fizika, nes šie dalykai bus svarbūs mąstant apie ateities profesijas.
    Taigi, antrokai turėjo išties ką pamatyti ir su daug kuo susipažinti. Tokia kelionė juos tik dar labiau paskatino eiti savo siekių ir svajonių įgyvendinimo link.
    Daugiau nuotraukų rasite mūsų socialinių tinklų paskyroje
Gedvilė Januškevičiūtė, 2c klasė
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas