KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Karjeros diena pavyko
2018-03-20
   Kovo 16 d. Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko jau šeštoji Karjeros diena, tapusi tradiciniu pavasario renginiu. Šio renginio tikslas – supažindinant su įvairiomis studijų programomis ir parodant gyvenimo ir karjeros sėkmės pavyzdžius motyvuoti mokinius ieškoti savęs realizavimo galimybių.
   Karjeros diena -  netradicinio ugdymo diena, vietoje pamokų mokiniai dalyvavo pasirinktuose susitikimuose. Karjeros dieną įvyko 46 susitikimai: studijų programas pristatė Kauno aukštosios mokyklos -  KTU, VDU, LSMU, Kauno kolegija, Kauno technikos kolegija; vyko Kalba.lt studijų užsienyje pristatymas. Karjeros dienos pristatymuose ar susitikimuose dalyvavo 33 „Žiburio“ gimnaziją baigę mokiniai, studijuojantys ar  dirbantys labai įvairiose srityse. Jie mokiniams papasakojo savo ieškojimų, pasirinkimų istorijas, pristatė profesijas, veiklos sritis.
Į Karjeros dieną atvyko pirmųjų gimnazijos laidų mokiniai - Elektronikos inžinierius Tomas Dumbliauskas gimnaziją baigė 2001 m., architektas Kęstutis Stankaitis  - 2002 m. Puikų pristatymą gausiai susirinkusiems mokiniams padarė tik pernai baigusios gimnaziją Milda Antanaitytė ir Monika Martinaitytė, abi studijuojančios komunikacijas, palygino studijų skirtumus KTU ir VU, pasidalijo pirmakursio patirtimi. Šiemet Karjeros dienos renginiuose dalyvavo ir buvęs „Žiburio“ gimnazijos prezidentas Rokas Balčiūnas, studijuojantis ISM Verslo vadybą ir analitiką.
Džiaugiamės, kad į Karjeros dieną atvyko net trys grupės „Abudu“ nariai: Lukas Keraitis, „Žinių radijo“ laidos „Skaitmeniniai horizontai“ ir penki.tv laidos „IT+“ vedėjas, Tautvydas Mažeika, komunikacijos agentūros „Autoriai“ kūrybininkas, ir Leonas Rėčkus, muzikos kompozitorius, garso dizaineris, studijuojantis VU bioinformatiką. Lukas Keraitis Karjeros dienoje dalyvavo jau trečią kartą, jo paskaita „Kaip priimti sprendimus, kai viskas užknisa“ sulaukė didžiausio gimnazistų susidomėjimo. Trečią kartą Karjeros dienoje taip pat dalyvavo 2006 m. gimnaziją baigęs Arvydas Strimaitis, žiniasklaidos inžinierius, televizijos laidų, reklamų, renginių vizualizacijų dizaineris.
   Kiekvienas mokinys turėjo galimybę dalyvauti susitikimuose pagal savo poreikius, nes mūsų buvę gimnazistai atstovavo labai skirtingoms studijų ir veiklos sritims: dar tebestudijuojantys pristatė archeologijos, žurnalistikos, elektronikos, kineziterapijos, teisės ir policijos veiklos, vaidybos, nanotechnologijų, Skandinavijos šalių kultūros ir kalbų, atsinaujinančios energetikos, pastatų inžinerinių sistemų, elektros ir automatikos, anglų kalbos pedagogikos studijų programas. O jau studijas baigę papasakoja apie programuotojo, kosmetologės, trenerio, teisininko ir kitas profesijas.
   Dėkojame gausiai dalyvavusiems gimnaziją baigusiems mokiniams, kurie grįžo dalintis savo patirtimis. Malonu, kad buvę mūsų mokiniai neskubėjo po susitikimų išsivažinėti, jie dar bendravo su klasių auklėtojais, mokytojais, buvusiais draugais, vaikštinėjo po mokyklą, aplankė atsinaujinusį gimnazijos muziejų.
Ligita Kajackienė
 
    Karjeros dienos metu gimnazijoje lankėsi įvairių profesijų atstovai ir studentai, pristatantys savo pasirinktą kelią. Dalis jų – buvę gimnazistai, ne per seniausiai patys sėdėję mokykliniame suole, tačiau dabar – brandžios asmenybės, negailinčios patarimų ir galinčios motyvuoti mus, jaunesnius už save, siekti savo tikslų. Daug iš atvykusiųjų yra dalyvavę mainų programose, studijavę ar atlikę praktiką užsienyje, tokia patirtis itin įdomi mums, gimnazistams. Skirtingų žmonių – skirtingos istorijos, liudijančios, pavyzdžiui, apie nanodalelių, galinčių aptikti ir išgydyti vėžį, kūrimą – moksliniam darbui atsidavusiai G. Plečkaitytei gali prireikti dešimtmečio tokiam projektui užbaigti ir nežinia, ar rezultatas duos lauktų vaisių, radijo laidos įkūrimą, ką padaryti pavyko L. Keraičiui, „Žinių radijuje“ bendraujančiam su įvairiais žmonėmis laidoje „Skaitmeniniai horizontai“. Buvo įdomu viską išgirsti iš savo bendraamžių lūpų.
Neringa Sutkutė

 

 
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas