KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Su gimtadieniu, Lietuva!
2018-02-16
   Visą savaitę kartu su visa Lietuva švenčiame ir mes. Savaitę pradėjome Trispalvių širdelių akcija ir Vasario 16-osios Nepriklausomybės akto gyvuoju skaitymu, antradienį gimnazijos kolektyvui, svečiams  ir visuomenei buvo pristatyta nauja Šakių „Žiburio“ gimnazijos istorijos centro ekspozicija, trečiadienį džiaugėmės pertraukų metu skambančiomis lietuviškomis dainomis, ketvirtadienį prisiminėme gimnazistų žygdarbį prie vandentiekio bokšto, o šventinę savaitę vainikavo iškilmingas gimnazistų nešamos trispalvės žygis Šakių gatvėmis ir iškėlimas ant vandentiekio bokšto.
   Yač graži dovana Lietuvai ir gimnazijai buvo nauja Šakių „Žiburio“ gimnazijos istorijos centro ekspozicija. Pristatydma naują ekspoziciją muziejaus vadovė Žaneta Pratusevičienė sakė: „Nors oficialiai muziejumi mes negalime vadintis, bet atliekame muziejaus funkcijas – kaupiame, saugome ir pristatome gimnazijos istoriją. Pirmiausiai naują ekspoziciją norėjau pristatyti saviems ir tiems žmonėms, kuriems reikia apie tai žinoti, kad žinia pasklistų plačiau. Tikiuosiu iš Jūsų palaikymo, patarimo, pastabų, gal kas pražiūrėta, gal galite iš savo palėpių vieną kitą eksponatą padovanoti. Kita vertus, pristatinėti saviems yra sunkiau nei svetimiems. Pusė iš Jūsų  esate baigę šią mokyklą ir žinote daugiau už mane. Aš daug kalbėjausi, rinkau informaciją, kas buvo svarbu vienai ar kitai kartai, kokie įvykiai, žmonės buvo svarbiausi, kokia buvo mokykloje atmosfera. Įrengdami pirmąją patalpą, laikėmės koncepcijos, kad čia rodome  tą  laikotarpį, kai mokykla vadinosi gimnazija, t.y. nuo 1918 m. iki 1949 m. Už sienos liko tie laikai, kai mokykla vadinosi Šakių vidurine, Zigmo Angariečio vidurine, „Žiburio" vidurine ar „Aukuro" pagrindine mokykla. Dabar, pristatydami naują ekspoziciją, norime pasakyti, kad nepaisant pavadinimų ir pastatų kaitos, čia yra ta pati mokykla, mūsų visų mokykla, skaičiuojanti jau 100 metų. Labai kviečiu tomis sukauptomis žiniomis naudotis. Mokytojai, veskite čia pamokas, valandėles, kvieskite svečius, darykite klasių susitikimus. Gimnazijos istorijos centras reikalingas mums, mūsų mokiniams, nes jie privalo žinoti gimnazijos istoriją, ir, kaip patirtis parodė, labai reikalingas čia sugrįžtantiems jau šiek tiek vyresniems, nes tai vieta , kur saugomi mūsų mokykliniai prisiminimai.“
   Ne mažiau svarbus šventinės savaitės renginys – 1952 metais gimnazistų atlikto žygdarbio paminėjimas prie vandentiekio bokšto. Gražiausi dabartinių gimnazistų žodžiai buvo skirti Lietuvai, Zanavykų kraštui, gimnazistams, 1952 metais iškėlusiems trispalvę ir už tai skaudžiai nubaustiems. Šventę vainikavo vieningas susikabinimas rankomis, bendra daina ir trispalvių balionų lietus.
   Gimnazijos bedruomenė visus sveikina su švente, tikėdama Lietuvos ateitimi – juk mūsų vaikai geriausias jos įrodymas.
 
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas