KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Pilietinio ugdymo dienos gimnazijoje
2023-05-19
Gegužės viduryje su visomis pirmomis klasėmis dalyvavome pilietiškumo mokymuose.

Pirmąją dieną vyko paskaitos, apmokymai prieš veiklas. Salėje nelabai gerai girdėjosi, nes šauliai tylokai kalbėjo, bet kažką naudingo sužinojom. Retkarčiais buvo šiek tiek nuobodu, nes paskaitose buvo per daug informacijos, bet tai kompensavo parodyti filmukai. Taip pat buvo įdomu susipažindint su ginklu per dvi paskutines pamokas. Instruktoriai buvo padedantys, supratingi ir nuoširdūs.

Antrąją dieną pradėjome praktines veiklas lauke. Mokėmės kaip statyti užvėją, kaip kurti laužą, kaip suteikti pirmąją pagalbą. Buvo labai smagu dirbti, nes buvo geras oras, šauliai labai draugiški, daug padėjo. Visi klasiokai komandiškai dirbome, vieni kitiems padėjome. Labiausiai mokiniams patiko šaudymas, nesitikėjom kad šaudysim taip taikliai. Vieniems pirmą dieną buvo baisu, sunku, tačiau pamačius, kaip kitiems patiko ir buvo lengva, pabandėme visi. Taip pat buvo surengtos estafetės, turėjome greit suteikti pirmąją pagalbą. Visiems labai patiko, nes buvo neįprastos sąlygos - surištos kojos grupelėje. Antrąją dieną taip pat statėme palapines, buvo linksma ir smagu. Kitos klasės mokėsi rišti mazgus, apmaudu, kad mūsu klasei šios užduoties nereikėjo atlikti. Šaudykloje buvo smagu, bet trūko daugiau šautuvų ir didesnės patalpos, nes labai užsitęsė veikla. Kai kūrėm laužus, nelabai sekėsi, nes nebuvo reikiamu medžiagų, įskaudo rankas, bet buvo verta pabandyti.

Trečiąją dieną visi ėjome į žygį. Smagu, kad viskas vyko gamtoje, o ne viduje. Žygis kai kam pasirodė gana trumpas, tad norėjosi šiek tiek ilgesnio, kitiems kaip tik atvirkščiai. Tačiau viskas praėjo labai linksmai. Buvo geras oras ir buvo smagu atlikti visas veiklas. Vienoje iš rungčių reikėjo išgelbėti tris klasiokus, suteikti jiems pirmąją pagalbą. Smagiausiai buvo ši užduotis, jautėsi mūsų jėgų ir pastangų išbandymas, kadangi sužeistuosius klasiokai suvaidino labai gerai. Užsikūrę laužą pasikepėme zefyrų, linksmai praleidome laiką. Gavome progą paragauti ir sauso davinio, nuomonės skonio klausimu vėl išsiskyrė. Šauliai labai malonūs, linksmi ir draugiški, buvo smagu bendrauti.

Nors nemanom kad būsim šauliai, šios dienos buvo praleistos labai linksmai ir įdomesnės nei įprastos pamokos, nesėdėjome vietoje ir sužinojome naujų dalykų iš šaulių veiklos.
1b klasės žurnalistikos modulio mokiniai
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas