KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Karjeros dienos atgarsiai
2017-03-24
   Kovo 17 d. Šakių „Žiburio“ gimnazijoje įvyko jau penktoji Karjeros diena, tapusi tradiciniu pavasario renginiu. Šio renginio tikslas – supažindinant su įvairiomis studijų programomis ir parodant gyvenimo ir karjeros sėkmės pavyzdžius motyvuoti mokinius ieškoti savęs realizavimo galimybių.
Karjeros diena -  netradicinio ugdymo diena, mokiniams nevyko pamokos, bet jie visi dalyvavo keturiuose pasirinktuose susitikimuose. Karjeros dieną įvyko 51 susitikimas: studijų programas pristatė Kauno aukštosios mokyklos -  KTU, VDU, LSU, ASU, LSMU Gyvulininkystės fakultetas, Kauno kolegija, Kauno technikos kolegija, Kauno Karaliaus Mindaugo PRC demonstravo profesijas gyvai, vyko Kalba.lt studijų užsienyje pristatymas. Kasmet Karjeros dienos renginiuose dalyvauja Lietuvos kariuomenės atstovai. Šiemet atvyko kariai ir LDK Kęstučio MPB ir Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos atstovė J.Stanaitienė,  kuri gimnazistams išsamiai pristatė tarnybos Lietuvos kariuomenėje galimybes. Kariai atsivežė ginklų, kuriuos mokiniai galėjo apžiūrėti. Kariuomenės pristatymas visada sulaukia didelio susidomėjimo, nes vis daugiau moksleivių renkasi ar svarsto apie tarnybą kariuomenėje po gimnazijos baigimo. Susitikime dalyvavo 63 gimnazistai.
   Karjeros dienos pristatymuose ar susitikimuose  dalyvavo ir apie savo gyvenimo ir karjeros kelią pasakojo 32 „Žiburio“ gimnaziją baigę mokiniai. Mes turime puikių buvusių gimnazistų, išsibarsčiusių po Lietuvą ir visą pasaulį ar likusių gimtinėje, dirbančių labai įvairiose srityse ir galinčių papasakoti savo ieškojimų, pasirinkimų istorijas, pristatyti profesijas, veiklos sritis.
   Ilma Cikanaitė ir Rasa Duobaitė – Bumbulienė „Žiburio“ gimnaziją baigusios prieš 17 metų. Ilma yra Telia išorinės komunikacijos vadovė ir mokiniams papasakojo ne tik apie komunikacijos specialisto darbą, bet ir apie tai, kas svarbu jaunam žmogui planuojant ateitį, ragino svajoti ir siekti to, ko nori širdis ir kuo patys tiki. Atvyko ir tik pernai gimnaziją baigęs Aurimas Juknaitis, kuris pristatė Medininkų pasieniečių mokyklą ir pasieniečio profesiją, bei prieš du metus gimnaziją baigęs Pranas Povilaitis, šiuo metu atliekantis praktiką Šakių policijos komisariate. Jis su savo bendrakurse Goda Černauskaite pristatė studijas M.Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultete, policininko profesiją.
   Šiemet Karjeros dienos renginiuose dalyvavo ir du buvę „Žiburio“ gimnazijos prezidentai   Mindaugas Mozūraitis ir Ugnė Balčiūnaitė. Mindaugas buvo pirmasis mūsų gimnazijos prezidentas, kartu su Mindaugu Stankaičiu pradėję organizuoti meno akciją „Plyta“, kuri tapo tradiciniu renginiu, vykstančiu kiekvieną pavasarį. Šiuo metu Mindaugas dirba duomenų analitiku Ontario vėžio centre, gyvena Toronte, Kanadoje, yra psichologijos mokslų daktaras. Mums labai pasisekė, kad tuo metu, kai vyko renginys, jis buvo grįžęs į gimtinę. Ugnė Balčiūnaitė gimnaziją baigusi prieš 4 metus, studijuoja grafinį dizainą VDA, susitikime su mokiniais pasakojo apie menų studijas.
   Didžiausios klausytojų auditorijos sulaukė Titas Bukšnys, kuris gimnaziją baigė prieš 4 metus, mokosi Visuomenės sveikatos studijų programą LSMU. 84 mokiniai  atėjo į susitikimą su Titu, kuris trumpai pristatė savo studijas ir didžiąją susitikimo dalį skyrė mokinių motyvavimui išnaudoti visas studijų teikiamas galimybes, pasakojo apie Erasmus programą Suomijoje ir įspūdžius iš programos Work and Travel USA.
    Pasibaigus renginiui mokinių atsiliepimai buvo teigiami, nes dauguma mokinių rinkosi tikslingai, į kokį susitikimą nori eiti, todėl kiekviename susitikime buvo motyvuoti, tuo dalyku ar universitetu, kolegija besidomintys. Dėkojame gausiai dalyvavusiems gimnaziją baigusiems mokiniams, kurie grįžo dalintis savo patirtimis. Malonu, kad buvę mūsų mokiniai neskubėjo po susitikimų išsivažinėti, jie dar bendravo su klasių auklėtojais, mokytojais, buvusiais draugais, vaikštinėjo po mokyklą. 
 Ligita Kajackienė
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas