KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Dramos projektas jungia Lietuvą ir Prancūziją
2022-04-09
Balandžio 2-ąją, nors ir vėlavo skrydis, bet 25 mūsų gimnazijos dramistai ir 2 mokytojos sėkmingai pasiekė Prancūziją, Chinon miestelį, kur vyko pas dramos projekto "Teatras be sienų: Atrask šiuolaikinį repertuarą" partnerius.

Pirmoji projekto diena Prancūzijoje prabėgo su šeimomis. Bendravimas, susitikimai, įspūdžiai, nuotykiai... Projektas dovanoja naujas patirtis ir draugus.


Antroji teatro projekto diena buvo itin turininga. Pradėjome nuo repeticijos su komikais, papildydami jų spektaklį savo balsais. Apsilankėme dailės muziejuje Ture, bei mokėmės klouno darbo paslapčių. Puiki nuotaika ir bendradarbiavimas padeda siekti tikslų ir puikių rezultatų.

Trečiąją projekto dieną praleidome naujuosiuose namuose - Chinon miestelyje. Sužinojome, kad šis mažas kaimelis išaugino rašytoją Fransua Rable, kurį laiką buvo Prancūzijos karalių rezidencija ir didžiuojasi ryšiu su Žana D'ark. Na, o nuostabiojoje pilyje bandėme ieškoti paslėpto lobio.
 
Anksti kėlėmės, vėlai gulėmės ketvirtąją projekto dieną. Palietėme Eifelio bokštą, grožėjomės Paryžiumi plaukdami Sena, senovės tautų gyvenimą pažinome Quai Branly-Jacques Chirac muziejuje, o puikus režisierės režisierė Ariane Mnouchkine spektaklis atpirko visus kelionės vargus.
 
"Bright, ardent, patience, rise" kaip maldą kartojome penktąją projekto dieną. Šiandien net du kartus dalyvavome muzikiniame vaidinime su mūsų draugais - prancūzų aktoriais ir muzikantais. Juos skyrėme mokyklos ir miesto bendruomenėms. Vakare skambėjo lietuvių ir prancūzų moksleivių atliekamos dainos, girdėjosi malonūs pokalbiai ir padėkos projekto organizatoriams, ypač Catherine Jacoux.
 
Šeštoji ir paskutinė projekto diena prasidėjo Château de la Grille pilaitėje. Sužinojome keletą faktų iš vyndarystės istorijos, apžiūrėjome vynmedžius bei gamybines patalpas, išmokome degustuoti vyną. Sainte Radegonde trogloditų koplyčioje apžiūrėjome XII amžiaus freską, menančią garsiųjų Chinon valdovų Plantagenet laikus. Pakeliui stebėjomės miesto uolose vaizdais, kartu su vietiniu aktoriumi mokėmės viduramžių karybos meno.

Kelionė išties atnešė daug įspūdžių ir patirties mano gyvenimui. Pirmą kartą ne tik skridau lėktuvu, bet ir aplankiau ne kaimyninę šalį. Prancūzija jau pirmą apsilankymo dieną sugebėjo nustebinti savo senovine architektūra bei išskirtine gamta. Kelionėse lydėjo vynuogynų laukai ir dažnai sutinkamos istorinės karalių pilys. Prancūzų mokytojos paruošta edukacinė ir pažintinė programa leido labai greit susipažinti su labai daug dalykų, mes patyrėm viską nuo vietoje gaminamo vyno degustacijos iki surepetuoto koncerto urvuose įrengtoje salėje. Aplankytas Eifelio bokštas bei Dusoleil teatras paliko neišdildomą įspūdį ateičiai bei gyvenimas pas prancūzų šeimą supažindino su visai kitokia šios šalies kultūra.
Ugnė Antanaitytė, 4c klasė
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas