KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Rūtos Jasaitytės darbas, skirtas konkursui „Laisvės karta sako jiems AČIŪ“
2021-01-14
Laisvės karta sako jiems AČIŪ
2021-01-10
Šakiai
Sveiki, didvyriai!
    Vėl artėja sausio tryliktoji. Prieš tris dešimtmečius sausio tryliktoji visoms kartoms tapo svarbi, nes tada iškovojote mums laisvę. Kiekvienąkart Jums paminint šią datą, neabejoju, kad atgyja skaudūs prisiminimai, bet Jūs vis tiek nepaliaujate dalintis savo patirtimi. Ją įprasmina įvairių sričių kūrėjai. Taip gimsta muzika, poezija, dainos, rengiamos parodos, kuriami dokumentiniai filmai. Visa daroma tam, kad mes, jaunoji karta, sužinotume apie tautos istoriją, suprastume, kokia vertybė yra tautos laisvė. Tikriausiai visiems labiausiai įsirėžusi į atmintį Eurikos Masytės daina „Laisvė” (žodžiai Just. Marcinkevičiaus). Jos klausantis kaupiasi ašaros, ima visas kūnas virpėti. Rodos, į šią dainą sudėta visa patirtis, emocijos, istorija.
    Tą sausio 13-osios naktį Jūs negalvojote apie savo gyvybę, už viską buvo svarbiau ateities kartos! Už viską: šeimą, darbą, studijas… Jūs buvote pavargę nuo žodžio nelaisvės ir kitų draudimų, todėl Jums nebuvo svarbu, kad savo rankose neturite ginklų… Jums buvo svarbiausia laisvė! Jūsų tikėjimas ir vienybė įveikė galingą priešą. Šiuo įvykiu net paskatinote kitas šalis kovoti dėl išsilaisvinimo.
    Per šiuos tris dešimtmečius valstybė neatpažįstamai pasikeitė. Mums svarbiausi įvykiai, pakeitę istoriją, įstojimas į NATO ir Europos Sąjungą. Dėl šių sprendimų užsitikrinome saugumą ir kitų valstybių pagalbą. Tad mes Jūsų dėka labai daug pasiekėme! Mums yra labai svarbi  mūsų valstybės laisva. Būdami laisvi, galime nevaržomai keliauti ir pamatyti dar neregėtus įvairiausius pasaulio kampelius. Galime laisvai rinktis, kokią norime skaityti literatūrą, ir nejaučiame baimės, kad už tai turėsime skaudžiai nukentėti. Mokyklose mokomės gimtąja kalba ir galime didžiuotis  ja. Galime laisvai reikšti mintis ir dalintis patirtimi su kitais. Taip pat mes privalome ginti savo šalį, nes mes čia gimėme, gyvename ir jei norime, kad čia augtų mūsų vaikai, turime rūpintis savo Tėvyne. Mes — ateities karta — esame labai laimingi, kad vyksta tiek daug įvairių minėjimų šiam įvykiui pagerbti. Taip pat ir mes prie šių renginių organizavimo prisidedame, taip Jums atsidėkodami už laisvę. Prisiminimai – tai pamatas į ateitį. Jie parodo, kad mums yra labai svarbūs tautiečiai ir gerbiame jų patirtį.
    Didžiuojamės visais Jumis, kurie kūrėte mums laisvę ir stengėtės, kad mes žinotume savo istoriją ir ją perduotume kitiems. Iš visos širdies tariame Jums AČIŪ už drąsą ir vienybę, išplėšiant priešui iš nagų mūsų valstybę. Jums nebuvo svarbu, kiek turėsite stovėti prie svarbių Lietuvos objektų, bet Jūs tai darėte, kol pasiekėte savo tikslą. Jūs tikri didvyriai, verti pagarbos. Jūsų karta ypatinga ir svarbi mums. Tikiuosi, kad mes Jūsų nenuvilsime ir kad Jūs visada kalbėsite apie savo išgyvenimus ir patirtis, neleisdami mums pamiršti praeities!
 
 
Rūta Jasaitytė, Šakių „Žiburio“ gimnazijos 1 (9) klasės mokinė
Konsultavo lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Rasa Bublaitienė
 
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas