KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

J. Jablonskį galima pagerbti ir dalyvaujant kalbos lenktynėse
2020-09-14
Pagerbėme kalbininkus
Saulėtą šeštadienį kai kurie gimnazistai leido kalbos lenktynėse. Trys gimnazistų komandos atstovavo mokyklai 48-osios Kalbos dienos renginiuose. Šį kartą tradicinė Kalbos diena buvo skirta mūsų kalbos tėvo Jono Jablonskio atminimui. Deimantas ir Kamilė Indriūnai, padedami mokytojų Rasos ir Danutės, parengė šaunų pranešimą apie kalbininką. Kol vyko konferencija, komandos dalyvavo kalbos lenktynėse-orientacinėse varžybose po Kudirkos Naumiestį. Varžybos prasidėjo Meištų kapinėse prie Vinco Kudirkos kapo, o paskui teko susirasti lenktynių dalyviams dar ne vieną įdomią vietą, atlikti ne vieną užduotį punktuose. Žinoma, rungtis su suaugusiais sudėtinga, bet visos mūsų gimnazijos komandos džiaugėsi pažinusios Kudirkos Naumiestį, smagiai praleidusios saulėtą popietę.
 
,,Žiburiečiai“ Šakių rajono 48 –joje Kalbos dienoje
Jau 48 kartą Šakių rajono gimtosios kalbos mylėtojai susirinko Kudirkos Naumiestyje į tradicinę Kalbos dieną, skirtą mūsų bendrinės kalbos tėvo Jono Jablonskio atminimui,  Kudirkos Naumiestyje. Iš pradžių pagerbę J. Jablonskį ir apsilankę jo gimtinėje Kubilėlių kaime, išklausę mišias, šventės dalyviai, tarp jų ir gausus būrys Šakių ,,Žiburio“ gimnazijos moksleivių, net trys komandos,  susirinko prie kultūros centro. Ištraukusios savo numerius, komandos išsirikiavo Kalbos varžytuvėms. Mokytojas Alvydas Grinkevičius, jau iš anksto paruošęs užduotis, pakvietė komandas pradėti nuo Vinco Kudirkos kapo Meištų kapinėse. Dvi valandas komandos ieškojo visame miestelyje orientacinių punktų ir užduočių, kol visi vėl susirinko prie Kultūros centro.  Žinoma, rungtis su suaugusiais sudėtinga, bet visos mūsų gimnazijos komandos džiaugėsi pažinusios Kudirkos Naumiestį, smagiai praleidusios saulėtą popietę. Kultūros centre tuo metu vyko konferencija, kurią pradėjo ,,žiburiečiai“ Kamilė Indriūnaitė ir Deimantas Indriūnas (ruošė mokytoja Rasa Bublaitienė), pristatydami garsųjį kalbininką Joną Jablonskį. Po to buvo įteikta J. Jablonskio premija šakiečiui kalbininkui, politikui ir visuomenės veikėjui Arvydui Vidžiūnui. Visa šventė kiek užsitęsė, bet suteikė naudingos informacijos apie gimtąją kalbą, o saulutė džiugino paskutiniais šiltais spinduliais.
                           
Kartu su gimnazistais Kalbos šventėje dalyvavusios mokytojos Jūratė Vizgirdienė ir Danutė Aniulienė
 
 
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas