KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Lietuvių kalbos diena Šakių ,,Žiburio“ gimnazijoje
2020-02-25
    Jau penktą kartą Lietuvoje rengiamos lietuvių kalbos dienos. Nuo vasario 16 dienos iki kovo 11 dienos daugybė renginių, skirtų lietuvių kalbos sklaidai ir kalbos prestižui didinti, nusirita per visą šalį. Šakiuose, bendrinės lietuvių kalbos tėvo J.Jablonskio žemėje, ypač didelis dėmesys skiriamas gimtajai kalbai. Džiugu, kad vasario 21 dieną Šakių viešojoje bibliotekoje lietuvių kalbos puoselėtojo Jono Augustaičio garbės ženklas - Raidė A - buvo įteiktas lituanistei Onai Jasinskienei. Abu jie buvę Šakių ,,Žiburio“ gimnazijos mokytojai.
    Sekdami vyresnių kolegų pavyzdžiu į lietuvių kalbą atsigręžė ir dabartinė Šakių „Žiburio“ gimnazijos bendruomenė. Vasario 25 dieną visi gimnazistai, mokytojai, administracijos atstovai ir direktorė Jūratė Mozūraitienė dalyvavo renginiuose, skirtuose gimtajai kalbai.
    Pirmokai kartu su auklėtojomis iškeliavo į viešąją biblioteką, kur jiems gimtosios kalbos pamokas vedė bibliotekos darbuotoja Lina Ėringienė ir mokytoja Ona Jasinskienė. Prigalvojusios užduočių, jos sugebėjo sudominti mokinius, suteikė galimybę pasivaržyti ir praplėsti žodyną, giliau pažinti zanavykų tarmę.
    Antrokai, trečiokai ir ketvirtokai susitiko su aktore Virginija Kochanskyte ir klausėsi meniškai deklamuojamos Sigito Gedos poezijos. Turinti galingą balsą žinoma aktorė sudomino ne tik eilėraščiais, bet ir vaidyba, įtaigumu. 
    Po susitikimo su aktore mokiniai varžėsi, kas greičiau išspręs kalbinį žaidimą, naudodamiesi programėle „Kahoot“. Klausimus sugalvojo gimnazijos lituanistės, todėl jie buvo pakankamai sunkūs. Moksleiviai, norėdami nugalėti, turėjo pasitelkti visas savo žinias.
    Gimnazistų laukė ir kūrybinės užduotys: sukurti haiku apie gimtąją kalbą ir Lietuvą. Trumpučiai eilėraščiai bus sudėti į bendrą Lietuvos žemėlapį.
    Diena prabėgo neįtikėtinai greitai. Gimnazistai ir mokytojai prisimins gavę naujų žinių apie lietuvių kalbą: vieni ruošdami užduotis, kiti jas atlikdami, klausydami poezijos posmų ar patys kurdami. Lietuvių kalbos dienas Šakių „Žiburio“ gimnazijoje organizavo visos lituanistės, bet labiausiai viskuo rūpinosi Jūratė Vizgirdienė – gimnazijos lietuvių kalbos metodinio ratelio pirmininkė. Visur spėjo pabūti ir gražiausias akimirkas užfiksuoti fotografės Ieva Maksvytytė ir Diana Šeštakauskaitė.
                                                 Lituanistė Danutė Aniulienė
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas