KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Tolerancijos savaitės renginiai gimnazijoje
2019-11-15
    Tolerancijos savaitę gimnazijoje vyko įvairios veiklos, kuriose mokiniai kalbėjo apie toleranciją, atkreipė dėmesį į netolerancijos apraiškas Lietuvos istorijoje, pasaulyje ir visuomenėje.
    Pirmose ir antrose klasėse mokytojai S.Jazukevičius ir Ž.Pratusevičienė vedė pilietiškumo pamokas, kuriose tolerancijos tema buvo susieta su Lietuvos istoriniais įvykiais, remiamasi mokinių turimomis istorijos žiniomis. Antradienį ketvirtokės Goda Endzelytė, Agnė Kereišiūtė, Milda Kriščiokaitytė trečiokams vedė klasės valandėles apie toleranciją, merginoms pasiruošti padėjo istorijos mokytoja A.Urbaitienė. Ketvirtokai etikos ir tikybos pamokose su mokytojomis L.Kajackiene ir O.Vasiliauskaite aptarė diskriminacijos požymius, diskutavo apie jos apraiškas Lietuvoje ir pasaulyje. Diskusijų - debatų būrelį lankantys mokiniai ketvirtadienį kalbėjo apie toleranciją mūsų gimnazijoje, diskutavo, ką reikėtų pakeisti, kad gimnazijos bendruomenė būtų dar tolerantiškesnė ir kaip padėti žmonėms, kurie susiduria su netolerancija.
    Dailės pamokose mokiniai piešė švyturius, kuriais papuošė didelį gimnazijos fojė sukurtą švyturį – šių metų Tarptautinės tolerancijos dienos simbolį. Kūrybinį procesą koordinavo dailės mokytojai Audronė ir Algimantas Vorevičiai. Taip pat keletas mokinių piešė švyturius kartu su neįgaliaisiais, kuriems kūrybinius užsiėmimus veda minėti dailės mokytojai, bendradarbiaujantys su neįgaliųjų organizacijomis.
    Gimnazistės Milda Šnipaitė, Rita Makūnaitė, Justė Šnipaitė ir Eva Augustaitytė, savanoriaujančios Šakių Vaikų dienos centre „Šypsenos“, kartu su dienos centrą lankančiais vaikais piešė švyturius, o trečiadienį kartu su vadovais atvyko į gimnaziją. Vaikai ne tik atnešė savo sukurtus švyturius, kurie rado vietą tarp gimnazistų švyturių, bet ir šurmuliuodami aplankė gimnazijos erdves, o daugiausiai džiaugsmo patyrė sporto salėje, kur mokytojai I.Račiukaitienė ir E.Grigošaitis pamokė vaikus žaisti badmintoną ir stalo tenisą.  
    Dėkojame 4a klasės mokinei Agnei Kereišiūtei už iniciatyvą Tarptautinę tolerancijos dieną minėti įtraukiant visus gimnazijos mokinius bei visiems padėjusiems įgyvendinti idėjas ir dalyvavusiems veiklose.
                     
 
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas