KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

"Senais gerais..."
2019-09-28
    Rugsėjo 28 d. Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko jau tradicija tapęs buvusių gimnazistų susitikimas „Senais gerais“. Šventę pradėjo buvę gimnazijos mokiniai Dovydas Murauskas ir Kristina Gaižauskaitė. Šis duetas, jau ne kartą lipęs į gimnazijos sceną, visus maloniai dar kartą nustebino ir priminė tikrai „senus gerus“ laikus. Kiek vėliau mokyklos direktorė Jūratė Mozūraitienė tradiciškai tarė kelis žodžius, pasidžiaugė sugrįžusių mokinių gausa, o 21-osios gimnazistų laidos auklėtojų vardu kalbėjusi A. Urbaitienė aptarė  moksleivių stojimo į aukštąsias mokyklas rezultatus.
    Tuomet renginio vedantieji pasikeitė – į sceną įžengė dabartiniai gimnazistai Aurėja Povilaitytė ir Adomas Vensas ir pakvietė iš už jūrų marių grįžusį gimnazijos prezidentą Andriejų Kardauską. Šis pasidalino savo įspūdžiais, kuriuos patyrė metus laiko gyvendamas  Jungtinėse Amerikos Valstijose pagal jaunimo mainų programą FLEX.
    Žinome, kad buvę gimnazistai susirenka ne vien su draugais ar auklėtojais susitikti, bet ir išgirsti gimnazijos naujienų. Tad Arvydas ir Agnė papasakojo apie praeitų metų išvyką į Briuselį, kur jiems teko susitikti ir diskutuoti apie jaunosios kartos lūkesčius su moksleiviais iš visos Europos. Mokytojų kolektyvas buvo pagirtas už išvyką į Lenkiją, kur aplankė Gdanską ir Torūnę. Turbūt pati svarbiausia naujiena – atnaujinamas gimnazijos stadionas ir planai ant mokyklos stogo įrengti saulės kolektorius- buvo palydėta pritariamu salės murmesiu.
    Vedėjai buvusiems gimnazistams neleido snūduriuoti savo kėdėse ir uždavė labai parastą klausimą: „Kas Jus paskatino grįžti į mokyklą?“ Išgirdus, kad vieniems tai - nostalgija mokyklai, o kitus ragino mamos, salė prapliupo juoktis. Kad išjudintų žiburiečius, vedėjai pakvietė juos dalyvauti viktorinoje. Ekrane rodant šimtadienių nuotraukas buvusiems gimnazistams reikėjo atspėti kada jis įvyko ir kokia buvo jo tema. Šventės dalyviai greitai ir lengvai įveikė šią smagią užduotį.
    Renginio metu mėgavomės ir gimnazistų grupės „Mėlyna“ atlikta savos kūrybos daina. Į sceną ne kartą žengė Gabrielė, kuri savo dainas skyrė buvusiems gimnazistams. Šventės pabaigoje visi buvę ir esami gimnazistai buvo pakviesti atlikti dainą „Mūsų dienos kaip šventė“.
    Smagu, kad buvę gimnazistai nepamiršta savo šaknų ir grįžta į gimnaziją. Belieka tik laukti kitų susitikimų!
Adomas Vensas, 3a klasė
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas