KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Jaunimo asamblėja „Tavo Europa, tavo balsas!“ Briuselyje
2019-03-27
    Kovo 20—23 dienomis trys Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai (Agnė Kereišiūtė, Povilas Užupis ir Arvydas Kazlauskas) kartu su anglų kalbos mokytoja Jurgita Bataitiene dalyvavo tarptautiniame „Your Europe, Your Say! 2019“ (Tavo Europa, Tavo balsas!) renginyje Briuselyje, Belgijoje, kuriame su kitais moksleiviais iš 33 Europos šalių diskutavo įvairiais klausimais apie rinkimus ir balsavimą, sprendė tokias problemas, kaip mažas rinkėjų aktyvumas EP rinkimuose, silpna atstovaujamoji demokratija ir pan.
    Jaunimo asamblėja „Tavo Europa, tavo balsas!“ vyko jau dešimtąjį kartą ir yra organizuojama Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto (EESRK), kuris Europos lygmeniu atstovauja pilietinei visuomenei. Tai yra Komiteto pagrindinis jaunimui skirtas renginys, kai moksleiviai atvyksta teikti savo idėjas, išsakyti nuomones, diskutuoti, klausytis pranešimų, dalyvauti darbo grupių ir plenarinių posėdžių veikloje, svarstyti įvairius klausimus ir balsuoti už pasiūlymus, kuriuos Europos institucijos įtrauks į savo politikos formavimo procesą, kad galėtų pagerinti Europos piliečių ateitį.
    Šis renginys – tai unikali galimybė dalintis savo idėjomis su bendraamžiais, susirasti naujų draugų iš kitų Europos valstybių ir susipažinti su jų kultūromis, bendrauti anglų kalba ir taip patobulinti savo kalbinius įgūdžius, pasižvalgyti po Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto kasdienybę, susitikti su įkvepiančiais ir daug pasiekusiais žmonėmis, tokiais kaip EESRK pirmininkas Luca Jahier, vice prezidentė Isabel Caño, ir be abejonės, pasidairyti po kosmopolitiškąjį Briuselį, kuriame persipina ir jauki įvairių laikotarpių architektūra, ir dangų siekiantys modernūs Europos Sąjungos institucijų pastatai.
    Lankėmės ne tik Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitete, bet ir Europos istorijos namuose. Tai – unikalus istorijos muziejus, kurio ekspozicija prasideda graikų mitu apie Europos atsiradimą ir pasakojimu, kaip keitėsi jos samprata bėgant laikui.  Lankytojai gali keliauti per 19–20 a. Europos politinę, ekonominę, socialinę ir kultūros istoriją. Ypatingas ekspozicijos dėmesys skiriamas Europos integracijos istorijai.
    Parsivežėme iš tiesų labai daug įspūdžių, bendradarbiavimo ir komandinio darbo patirties, kontaktų su naujais draugais iš visos Europos. Grįžome suvokdami, kad skirtingų tautų žmonės gali vieningai siekti tų pačių tikslų ir dirbdami Europai dar labiau pamilti savo gimtąją šalį. Mums buvo didžiulė garbė atstovauti Lietuvai tokiame svarbiame Europos renginyje ir esame tikri, kad Europa tikrai išgirdo mūsų balsą.
Agnė Kereišiūtė, Povilas Užupis, 3a kl. ir Arvydas Kazlauskas, 3c kl.
 
 
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas