KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Dramistų viešnagė Punske
2019-03-06
    Pirmasis šių metų kovo savaitgalis suteikė teatro mėgėjams daug nepakartojamų įspūdžių. Kovo 2-3 dienomis Punsko lietuvių kultūros namuose vyko Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūra „Šimtakojis 2019“. Šventėje dalyvavo Punsko, Seinų, Kauno, Prienų, Druskininkų, Vilniaus, Šakių ir Varėnos moksleivių teatrų kolektyvai.     
     Sekmadienio rytą 36 gimnazistai, vaidinantys Šakių „Varpo“ dramos studijoje, išvyko parodyti savo atkaklaus darbo rezultatų į Lenkiją. Nors ir atrodo, jog Punskas jau už Lietuvos sienos, bet beveik visi ten kalba lietuviškai bei myli lietuvišką teatrą.
    Tik atvykę stebėjome Vilniaus rajono moksleivių pasirodymą. Po jo kuo skubiau ruošėmės savąjam. Susispraudę mažame persirengimo kambarėlyje šukavomės, dažėmės, ruošėmės, padėjome vieni kitiems. Žiūrovams iš kitų miestų bei griežtai konkurso komisijai rodėme spektaklį „Pabėgimas į akropolį“. Spektaklyje labai aktuali nesusikalbėjimo tema, kai tėvai netiki savo vaikais, draugai išduoda draugus. Jo tikslas parodyti, kaip Akropolis, anksčiau žmonėms buvęs kultūros lopšiu, dabar tapo tuštybių muge. Nustebino visų dramistų susikaupimas ir artumas. Žinoma, jog per repeticijas būna visko, tiek gerų akimirkų, tiek sunkių momentų, bet Punske mes visi vieni kitus labai palaikėme: negailėjome gražių žodžių, apkabinimų ar paprasto nuraminimo prieš išeinant į sceną. Kiekvienas stengėmės parodyti geriausią variantą, nepamiršti teksto ar judesio, o pamiršus  - nepasimesti ir improvizuoti. Iš kitų šventės dalyvių mes išsiskyrėme aktorių gausa ant scenos. Masė žmonių vienodais kostiumais, atliekančių sinchroniškus judesius, papildo pagrindinius aktorius ir sukuria įspūdį, kuris įsimena ilgam.
    Po spektaklio pilni gerų emocijų buvome organizatorių svetingai pakviesti į kultūros centro kavinę, kurioje mūsų laukė vaišės. Jautėmės tikrai įvertinti ir maloniai sutikti. Smagu, jog galėjome pažiūrėti ir kitų dalyvių atvežtus vaidinimus, įvertinti varžovų pasirodymus. Stebėjome Druskininkų bei Punsko spektaklius.
    Sekmadienį praleidome labai turiningai, mes patys dar labiau susibūrėme kaip komanda bei parodėme, kad nors Šakiai ir mažas miestelis, bet turi labai talentingų aktorių, puikią režisierę, nuostabius choreografus bei išradingus scenografus. Nuoširdžiai dėkojame V. Meškaitienei, L. Saunorienei, A. ir A. Vorevičiams, M. Staniulėnui.
Raminta Majauskaitė, 3b klasė

 
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas