KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Finišuoja projektas Erasmus+
2016-09-15

Dvejus metus „Žiburio“ gimnazija vykdė ilgalaikį Bendrojo ugdymo personalo mobilumo projektą „Mokausi, tobulėju, padedu tobulėti kitiems. Profesinių ir bendrųjų kompetencijų tobulinimas kuriant šiuolaikinę europietišką mokyklą" pagal programą Erasmus +. Šis projektas buvo skirtas mokytojų kvalifikacijai kelti. Gimnazijos mokytojai dalyvavo kursuose ir konferencijose užsienyje ir gimnazijoje.  Paskutiniai projekto mokymai vyko Portugalijoje ir Maltoje. Juose dalyvavo Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė ir anglų kalbos mokytojos Raimonda Navickienė ir Ilona Martinkaitienė.
  Šių metų gegužės 15-20 dienomis Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė ir anglų kalbos mokytoja Raimonda Navickienė dalyvavo tarptautiniuose kursuose „Mokymas, mokymasis ir kokybė“ Portugalijoje. Mokymai vyko Costa da Caparica. Tai nedidelis kurortas vakarinėje Portugalijos dalyje. Kursų dienotvarkė buvo gana įtempta. Mokymai vyko nuo 9 iki 16 val. Kursus vedė lektoriai iš Belgijos ir Portugalijos. Mokymuose dalyvavo 40 mokyklos atstovų iš Belgijos, Rumunijos, Portugalijos, Turkijos, Lenkijos, Latvijos, Vokietijos, Slovakijos ir Ispanijos. Mokymuose daug dėmesio skirta mokyklos veiklos planavimui, mokytojo ir mokinių darbo vertinimui bei mokymosi visą gyvenimą svarbai.

  Paskutiniai projekto mokymai vyko rugpjūčio 20-26 dienomis Maltoje. Juose dalyvavę mokytojai tobulino anglų kalbos gebėjimus ETI (Executive Training Institute) organizuotuose intensyviuose anglų kalbos kursuose. Šis institutas įsikūręs ESE (Europos anglų kalbos mokyklos) patalpose, pajūrio mieste Sen Džulianse (St. Julian), visai netoli šalies sostinės Valetos.
   Kursų metu kolegos ne tik gilino ir tobulino anglų kalbos žinias dirbdamos nedidelėse 4-8 žmonių grupėse vadovaujant profesionaliems dėstytojams, bet ir susipažino su Maltos švietimo sistema, politine situacija bei kultūra. Kadangi kursų dalyviai buvo iš kitų Europos Sąjungos šalių, tokių kaip Lenkija, Ispanija, Vengrija ir Italija, buvo įdomu pasidalinti patirtimi bei aptarti šalių panašumus ir skirtumus.
   Visi dvejus metus projekte dalyvavę mokytojai džiaugėsi turėję galimybę patobulinti anglų kalbos žinias, susitikti, pabendrauti ir pasidalinti patirtimi su kolegomis iš kitų šalių, pažinnti aplankytų šalių kultūrą. Tikime, kad jų įgyta patirtis padės tobulinti mokymą, skatins naujovių ieškojimą.

NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas