KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Artėja gimnazijos prezidento rinkimai - interviu su kandidatais
2017-10-29
   Šiemet Šakių „Žiburio“ gimnazijoje sukasi pokyčių vėjai. Ateina naujas prezidentas! Mūsų visų mylimas ir gerbiamas Jonas Vaikšnoras užleidžia savo postą kitam, tikim, ne ką neprastesniam aktyvistui. Rinkimai jau ne už kalnų, taigi kirba klausimas, ką gimnazistai išsirinks naujuoju savo atstovu? Kandidatai du ir, manau, puikiai žinote kas tokie. Tai 2b klasės mokinys Andriejus Kardauskas ir 1a klasės mokinys Šarūnas Vaičiūnas. O kad būtų lengviau nuspręsti, kuris iš jų yra tas vienintelis, štai trumpas interviu su jais abiem.
Trumpai papasakok apie save.
Šarūnas:
   Esu normalus vidutinis mokinys, gal tik labiau žinomas nei kiti mano bendraamžiai, nes kandidatuoju į gimnazijos prezidentus. Domiuosi tuom, kuo domisi ir dauguma, seku naujienas.
Andriejus:
   Esu 2b klasės mokinys, LMS ŠRMT savanoris, aktyviai dalyvauju visuomeninėje veikloje, savanoriauju renginiuose, prisidedu prie jų organizavimo. Taip pat dalyvauju įvairiuose mokymuose, kuriuose semiuosi naujų idėjų, patirties ir tobulinu įvairius savo įgūdžius.
Kodėl manai, kad būtent tu turėtum būti išrinktas Šakių „Žiburio“ gimnazijos prezidentu?
Andriejus:
   Kad turėčiau tapti mūsų gimnazijos prezidentu manau todėl, nes anksčiau minėtų mokymų bei veiklų metu gavau įgūdžių ir patirties, kuri būtų labai naudinga mano prezidentavimo laikotarpiu ir padėtų mūsų gimnaziją paversti dar jaukesne bei draugiškesne mokinio atžvilgiu.
Šarūnas:
   Na, juk kiekvienam norisi įgyvendinti savo idėjas taip, kaip jam atrodo geriausia ir kaip jis supranta. Aš, kandidatuodamas į prezidentus, to ir siekiu.
Papasakok apie savo viziją ir tikslus gimnazijos ateičiai.
Šarūnas:
   Svarbiausia tai būtų išlaikyti viską taip gerai, kaip yra dabar, prezidentaujant Jonui Vaikšnorui, nes reikalavimų kartelė gana aukštai iškelta. O tiksliau, tai sieksiu dar labiau pagyvinti gimnazijos gyvenimą, patobulinti po pamokinę veiklą, įtraukti naujų užsiėmimų.
Andriejus:
   Stengsiuosi skatinti bendradarbiavimą su kitomis mokyklomis, mokinių aktyvumą visuomeninėje bei po pamokinėje veikloje. Taip pat bandysiu gerinti emocinę būklę gimnazijoje ir informacijos sklaidą apie artėjančius renginius bei savanoriavimo galimybes.
Man įdomu, kaip planuoji motyvuoti savivaldos narius, kelti jų aktyvumą ir įsitraukimą į mokyklines veiklas?
Andriejus:
   Esamus bei naujus renginius stengsiuosi racionaliai paskirstyti labiausiai tam renginiui organizuoti tinkamiems mokinių savivaldos komitetams.
Šarūnas:
   Norint motyvuoti mokinių savivaldą visgi gali prireikti juos šiek tiek paspausti, bet, žinoma, savivaldoje yra ir aktyvių žmonių, kurie turi ir nori dalintis savo idėjomis. Todėl, manau, kad viskas priklauso nuo pačių klasių atstovų.
Kaip ketini gerinti gimnazijos emocinę būklę?
Šarūnas: 
   Gerindamas gimnazijos emocinę būklę ketinčiau imtis to, ką jau minėjau anksčiau. Pridėdamas įvairių veiklų stengsiuosi įtakoti ta veikla užsiimančius žmones, bet po Jono Vaikšnoro kadencijos, manau, viskas puikiai seksis. Visgi reiks labiau įsigilinti, jog atrasčiau ir suprasčiau gimnazijos problemas.
Andriejus:
  Emocinę būklę gimnazijoje stengsiuosi gerinti skatindamas bendras mokinių bei mokytojų diskusijas neformalioje aplinkoje.
Na ir pabaigai, įsivaizduokime, kad laimėjai rinkimus. Kaip planuoji susitvarkyti su prezidento pareigomis ir darbų gausa, nepamiršdamas ir kitų savo, kaip mokinio, įsipareigojimų?
Andriejus:
  Šiuo metu mano darbotvarkė yra pakankamai lanksti, todėl mokinio ir mokinių prezidento pareigų suderinimas nebūtų didelė problema.
Šarūnas:
   Jeigu laimėčiau rinkimus, žinoma, užgriūtų gausybė veiklų, bet tinkamai susiplanavus darbotvarkę viskas yra įmanoma. Na, o savo, kaip mokinio pareigų tikrai nepamirščiau, nes tam laiko, manau, visada atrasiu.
   Taigi matome, kokie visgi šaunūs yra abu mūsų kandidatai. Tikuosi, šis interviu padės jums lengviau apsispręsti, už kurį gi iš šių aktyvių ir motyvuotų vaikinų atiduoti savo balsą. Linkiu sėkmingų ir įdomių rinkimų, bei stiprybės mūsų busimajam prezidentui!
Kandidatus šnekino Goda Enzelytė
 
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas